Liefdesleven Peter R. op straat

Misdaadjournalist Peter R. de Vries kwam een flinke poos geleden al eens in het nieuws met zijn zogenaamde 'open huwelijk', waarin hij en zijn vrouw met anderen naar bed mogen gaan, en dat verhaal heeft nu een staartje gekregen. Romanschrijfster Susan Smit bekende bij De Telegraaf: "Ja, ik had iets met Peter R de Vries."

Het gerucht dat de schrijfster een relatie zou hebben gehad met de misdaadverslaggever, ging al langer. In een chat met fans op de site van de krant besloot Susan nu dan ook maar open kaart te spelen.

Ze vertelde dat ze Peter ooit interviewde, en dat er toen een band tussen de twee ontstond.

Intieme relatie
"En jij wilt weten of er meer was dan praten? Ik vond het destijds zo zielig dat Peter al die verhalen over zich heen kreeg. Maar hij heeft een open huwelijk hè. Dus ik kan het ook wel zeggen nu. Ja, wij hadden echt een intieme relatie."

Ze verklaart: "Ik kwam net uit mijn liefde met Menno (waarmee ze jarenlang samenwoonde, red.). En ik was echt overrompeld: 'pfff bestaat dit ook nog'. Het is zo’n bijzondere man, groot, heel direct, rechtlijnig, belezen ook. Hij weet veel. Een hele mannelijke man, die deugt. En ik had het niet gedaan als zijn vrouw ook niet op die manier leeft en zij had er dus geen moeite mee."

Spannend
Overigens heeft Susan alleen maar goede woorden voor de tv-bekendheid over: "Peter heeft een bijzonder plekje in mijn hart. We konden het uitstekend vinden. Maar het kwam pas uit, toen het al beëindigd was. Dat was ook zo stom. Het was wel een van de zeer weinige spannende avontuurtjes in mijn leven."

Reageren