Look of love: 5 vragen aan Dyanne

In het nieuwe programma Look of love bundelen liefdeskoning Robert ten Brink en stylekoningin Dyanne Beekman (foto) hun krachten om vastgelopen liefdesrelaties uit het slop te trekken. Televizier belde Dyanne voor alle ins en outs.

Wat gaan jullie doen?

"We helpen mensen die lang bij elkaar zijn, maar steeds minder oog voor elkaar hebben omdat ze worden opgeslurpt door dagelijkse beslommeringen. We laten hen inzien wie ze zijn, waarvoor ze staan en of ze hun leven wel leiden zoals ze dat willen. Sta je bewust in dit leven of rolt het voorbij? En zo niet, doe je er alles voor om dat wel te bereiken? Bij alle relaties wordt uiteindelijk duidelijk dat ze intens veel van elkaar houden."

Hoe pakken jullie dat aan?

"Ik sta voor de look, Robert voor de love. We halen de stellen letterlijk uit elkaar. Ik vind het belangrijk om erachter te komen hoe goed ze elkaar kennen. De mannen laat ik bijvoorbeeld een koffer inpakken voor hun vrouw. Sommigen weten precies: de stijltang moet mee en ze wil per se een beha met een bijpassend broekje. Maar anderen zeggen: ‘Waar houdt ze nou eigenlijk van?’ Dat zegt al veel over de relatie."

"We gaan met ieder afzonderlijk intensief te werk. Het is heel makkelijk te zeggen dat de ander je geluk bepaalt. Volgens mij hebben we toch allemaal geleerd dat je je eigen geluk moet maken. Pas op het moment dat je zelf gelukkig bent, kun je gelukkig zijn met een ander. We halen de kracht die iemand in zich heeft, naar boven. Ik zet ze letterlijk voor de spiegel, zoals ik dat al vijftien jaar doe."

Maar het draait toch om de binnenkant?

"Als mensen jaren bij elkaar zijn, doen ze geen moeite meer voor hun uiterlijk. Sommige vrouwen dragen al jaren dezelfde pyjama, want ‘die ziet toch niemand’. Dan zeg ik: ‘Eh, volgens mij duik je toch echt náást iemand het bed in’."

"Kleding is een middel om je eigen kracht tot uiting te laten komen. Het draait om zelfbeeld en eigenwaarde. Als je er zelf niets aan doet, kun je ook weinig verwachten van de ander."

Het lijkt wel erg veel op jouw eerdere RTL 4-programma Wat je ziet, ben je zelf.

"Daar lijkt het op, maar nu houden twee specialisten zich bezig met het probleem. Ik ben heel blij met het feit dat ik het nu samen met Robert kan doen. Bij Wat je ziet, ben je zelf kon ik simpelweg niet in mijn eentje én het probleem aanzetten én het probleem oplossen. Daar had ik toch iemand voor nodig."

"Nu is het echt fifty fifty. Robert is degene die de rode draad aan de kijker uitlegt. Samen houden we ons bezig met oplossingen. Het voelt alsof ik voor het eerst grotemensen-tv maak."

Hoe bevalt de samenwerking met Robert?

„Ik ben er trots op dat ik met hem mag samenwerken. Ik werk met veel bekende mensen, nationaal en internationaal, en ben niet snel onder de indruk. Maar Robert was toch wel anders. Ik werk niet vóór hem, maar mét hem. Hij is toch de man van All you need is love, het programma waarnaar ik als kind al keek.

"De eerste presentatietekst was echt eng. Ik dacht: wat vindt hij van me? Kan ik dit wel? Toen kreeg ik een sms’je van Erland Galjaard (de programmadirecteur van RTL 4, red.): ‘Blijf geloven in je eigen kwaliteiten, je bent een topper!’ Dat had ik toen echt even nodig. Nu zijn Robert en ik heel erg aan elkaar gewaagd. We zeggen wat we van elkaar vinden, benutten elkaars kwaliteiten en we hebben dezelfde humor. Ik leer heel veel van hem en ik merk ook dat hij respect voor mij heeft. Ik voel dat hij me waardeert. Het klikt gewoon goed."

Reageren