Lost 6: nog maar een paar dagen

2 februari 2010 21:55 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Aanstaande vrijdag is het in Nederland tijd voor de start van het laatste seizoen van Lost, maar in de Verenigde Staten zitten dinsdagavond al miljoenen fans voor de buis. Dat zorgt voor flink wat nieuws dat op de valreep nog naar buiten komt. Zo keren twee acteurs nooit meer terug op tv, bezochten 12.000 fans een strand voor een speciale preview, is de releasedatum van de laatste DVD nu al bekend en... is er nog meer beeldmateriaal vrijgekomen van het laatste seizoen.

Hét nieuws van de dag: zowel acteur Matthew Fox (Jack Shephard) als actrice Evangeline Lilly (Kate Austen) hebben aangekondigd na Lost nooit meer in een tv-serie te willen spelen.

Het acteren in Lost was zó ingrijpend voor ze, dat ze zich niet voor kunnen stellen dat ze ooit nog in een andere serie kunnen aarden.

Overweldigend
De aanleiding voor dat gevoel is voor beiden overigens wel anders. Zo speelde Fox voordat hij in Lost de hoofdrol kreeg, ook al zes jaar in de tv-serie Party of five. "Ik heb nu in totaal bijna driehonderd uur tv gemaakt. Daar ben ik wel klaar mee."

Dat hij niet per se hoeft te acteren, zegt hij ook in een interview in de Televizier gids, editie 6: "Ik ben niet thuis met dat hele celebritygedoe. Ik google mezelf niet, lees geen artikelen over mezelf. Die zijn toch maar verzonnen door mensen die me nog nooit hebben ontmoet. En de dag dat paparazzi in mijn tuin liggen, stop ik met acteren."

Hij gaat zich dan ook óf richten op films, of iets totaal anders doen. Tegen Televizier bekende hij dat hij wel al gesprekken voert in Los Angeles.

(-> Meer info over de gids hier.)

Austen: Rwanda
Voor Austen was de aanleiding juist het feit dat ze compleet onervaren was als actrice toen ze aan de serie begon.

Ze viel met haar neus in de boter en schitterde zes jaar in haar rol. Maar ook zij hoeft niet per se te acteren, en overweegt achter de schermen te gaan werken in de filmindustrie, of kinderen te gaan helpen in Rwanda.

Fans
De fans zullen dat nieuws niet leuk vinden, want fans van Lost zijn fanatiek tot op het bot. Dat bleek maar weer eens toen tv-zender ABC een speciale voorpremière van de serie organiseerde, op een strand in Hawaii.

Maar liefst 12.000 mensen kwamen opdagen. Zij kregen de eerste, extra lange aflevering van het laatste seizoen te zien, en kregen de kans om met verschillende acteurs uit de serie te praten.

DVD
De laatste dvd van de serie is eigenlijk op voorhand al een collectors item, en het is dan ook niet gek dat de makers al vrij vroeg bekend maken wanneer de dvd uitkomt. Fans moeten de datum van 24 augustus vrijhouden, want dan komt in de Verenigde Staten het laatste seizoen op DVD en Blu-ray uit.

Om het verzamelaars gemakkelijk te maken, komt tegelijkertijd ook de verzamelbox uit, met alle seizoenen van Lost en hele ladingen extra materiaal. Genoemde prijzen variëren van respectievelijke zestig dollar (DVD) en 80 dollar (Blu-ray) voor het laatste seizoen, tot 230 dollar voor de complete verzamel-dvd en 280 dollar voor de Blu-ray box.

Nog meer materiaal
De laatste paar dagen kwam er al veel materiaal van het nieuwe seizoen vrij. Dinsdag zond ABC nóg een promo uit, duidelijk bedoeld om de fans nog meer te geven om over te speculeren.

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Meer over