Man springt op tafel Luuk Ikink in RTL Late Night

13 mei 2014 10:16 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Dat was even schrikken maandagavond. Op het moment dat Luuk Ikink in RTL Late Night nietsvermoedend een filmpje aankondigde, sprong er uit het niets een man op zijn desk.

De kijkers thuis konden het niet goed zien, aangezien het filmpje dat Luuk wilde laten zien werd ingestart, maar horen konden ze het wel. De regie bedacht dat het slim was om toch een seconde wat beeld uit te zenden en schakelde tijdens het filmpje even naar de studio. Daar was te zien dat er een man ineens schreeuwend door het beeld rende en als een ware Tarzan op de tafel sprong.

Nuchterheid

Toen het filmpje klaar was grapte tafelgast John de Mol meteen: "Goed voor je kijkcijfers!" Humberto Tan verkondigde vervolgens aan de kijker: "Zo, er was wat opwinding in de studio, maar die is nu weer voorbij." De schrik leek ook bij Luuk Ikink wel mee te vallen.

Overmeesterd

Gelukkig kon RTL Late Night meteen weer worden hervat. Hoofdredacteur Carlo van Lienden laat weten aan RTL Nieuws dat de man iets heeft geroepen tijdens zijn actie. “Maar we hebben niet verstaan wat dat was.” Gelukkig zijn er altijd beveiligers aanwezig. “Als een kat in het nauw sprong de man van de desk op de tafels bij het publiek. Daarna werd hij overmeesterd door de beveiligers.”

Humberto Tan noemde de man op Twitter even later ‘een soort damschreeuwer’.

Aangifte

Inmiddels heeft RTL Late Night aangifte gedaan van vernieling. Een aantal glazen sneuvelde en de tafel raakte beschadigd. Ook weten we nu dat de onrustmaker een 23-jarige Amsterdammer is, die vastzit op het politiebureau. Hij wordt vandaag nog verhoord.

Bekijk hier wat er precies gebeurde.

Meer over