Mary-Lou van Stenis (Interview)

In de AVRO-serie We gaan nog niet naar huis speelt Mary-Lou van Stenis de rol van de Texelse VVV-medewerkster Laura, die het dit seizoen doet met buurman Sam (Victor Löw). We vuren op de 46-jarige actrice een serie directe vragen af.

Door: Roxanne Vis

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

"Vannacht. Punt."

Comedy of drama?

"Dat is appels met peren vergelijken. Ik sta nu in het theater met comedy en zeker daar vind ik dat heel erg leuk en fijn om te doen. Voor televisie doe ik net zo lief drama als comedy."

Hoe was je als kind?

"Vrij introvert, heel driftig en heel fanatiek. Introvert en driftig ben ik nog steeds."

Uit of thuis?

"Thuis, ik ben een echte huismus."

Wat wilde je vroeger worden?

"Operazangeres."

Je hebt toch ook gezongen?

"Klopt. Ik ben opgegroeid met muzikanten. Dan rol je vanzelf in dat wereldje. Ik heb gedrumd in een meisjesband toen ik vijftien was. Ik heb in achtergrondkoortjes gezeten en zelf liedjes gezongen. Muziek maken is eigenlijk het leukste dat er is."

Waar verbaas jij je over?

"Er zijn dagelijks dingen waarover ik me verbaas. Een voorbeeldje: er stond in mijn wijk een prullenbak om hondenpoep in te werpen. Nu is die prullenbak weggehaald.

Waarom? Omdat 'hij te veel werd gebruikt en dus overstroomde'. In plaats van er een prullenbak bij te zetten, haalt de gemeente de prullenbak weg. Dat snap je toch niet?"

Wat zou je doen als je niet op tv was?

"Ik heb thuis een gezin, dus ik hoef me sowieso nooit te vervelen. Ik vind alles leuk. Ik heb op een woonboot gewoond en mijn eigen dak geteerd.

Ik hou heel erg van klussen en dingen leren. Ik zou zo een studie willen beginnen als ik er de tijd voor had. Ik zou wel apothekersassistente willen worden, bijvoorbeeld. Of een boek schrijven of weer in een band willen zingen."

Ben je jaloers?

"Over het algemeen niet. Ik ben wel jaloers op iedereen die in de serie De troon zit. Ik zou ook graag een keer in een kostuumdrama willen spelen."

Heb je wel eens drugs gebruikt?

"Ja."

Mary-Lou van Stenis Mary-Lou van Stenis | © Kippa

Huisvrouw of carrièrevrouw?

"Zeker geen huisvrouw; ik heb echt een bloedhekel aan het huishouden. Maar ik ben ook niet echt carrièregericht. Een combinatie van beide - zoals nu - is ideaal."

Wat vind je 't mooiste aan jezelf?

"Mijn bovenbenen."

Wat is het raarste dat iemand tegen je heeft gezegd op straat?

"Dat ik gauw dood zou gaan. Ik had vroeger heel wit haar en een jongetje dacht dat het grijs was, dus die trok de conclusie dat ik niet oud zou worden."

Zou je zelf programma's willen maken of presenteren?

"Absoluut. Ik heb op Radio Rijnmond een praatprogramma gepresenteerd en dat vond ik echt ontzettend leuk om te doen. Ik ben geen showmens, maar zie mezelf bijvoorbeeld wel zitten bij Omroep Max.

Mensen worden interessanter naarmate ze ouder worden. Ze krijgen een mooiere kop en hebben goede verhalen. Dat vind ik fantastisch."

Zou je ooit plastische chirurgie overwegen?

"Ik zeg nooit 'nooit'. Vroeger zei ik dat wel, maar als bijvoorbeeld mijn oogleden heel erg gaan hangen, zou ik daar wel iets aan laten doen, denk ik. Dat is gewoon hartstikke lastig. Ik ben er wel ontzettend bang voor. Het lijkt me eng dat iemand in je gaat snijden en je niet weet hoe je eruit gaat zien.

Ik vind het ook mooi om oud te worden. Ik heb er heel lang jong uitgezien en dat vond ik alleen maar heel vervelend. Ik voelde me veel gerimpelder dan ik eruitzag. Nu begint m'n gezicht eindelijk een beetje op z'n plek te vallen. Dat vind ik tot nu toe wel prettig."

Wat is je grootste verslaving?

"Heb ik niet. Ik ben niet verslavingsgevoelig. Als iemand tegen mij zou zeggen: 'Je mag nooit meer een glas wijn drinken', zou ik dat wel heel erg vinden, maar ik ben niet verslaafd. Dat zit niet in me.

Ik ben ook een van de weinige mensen die, bij wijze van spreken, één sigaret per dag kan roken. Dat doe ik al heel lang niet meer, maar ik zou het kunnen."

Liefde is...

"...Er onvoorwaardelijk voor elkaar zijn."

Reageren