"Matthijs is vervangbaar, Paul niet"

Paul de Leeuw is een unieker talent op de buis dan zijn VARA-collega Matthijs van Nieuwkerk. Althans, dat vindt Pau!l-eindredacteur Sander van den Eeden in BN De Stem.

Van den Eeden deed deze uitspraken als reactie op de negatieve reacties die Pau!l kreeg, onder meer in De wereld draait door.

In dat kader stelt de eindredacteur dat zijn baas een uniek talent is op de buis. "Als Matthijs van Nieuwkerk ziek wordt, kan Menno Bentveld hem vervangen in DWDD. Wie moet Paul de Leeuw vervangen in een programma van Paul de Leeuw? Je kan het moeilijk zonder hem doen."  

Toch kreeg Paul er de afgelopen weken flink van langs, vooral Sonja Barend vond dat De Leeuw maar een jaar op vakantie moet gaan en met iets heel nieuws terug moet komen.

Die opmerking zit Van den Eeden dwars. "De show doet het helemaal niet slecht. Vorige week zaterdag keken 1,2 miljoen mensen, de herhaling niet meegerekend. De waarderingscijfers zijn goed en bovendien vernieuwt Paul zich al regelmatig."

"Vergeet niet dat hij met Mooi! Weer De Leeuw in 2008 de Gouden Televizier-Ring won. Maar Paul zelf wilde wat meer inspanning, meer obstakels, onverwachte dingen. Hij begon met de MaDiWoDoVrijdagshow, vijf doordeweekse dagen om tien uur op Nederland 3, ja, dat is niet het publiek van zaterdagavond half negen op Nederland 1. Hij kreeg daarvoor van onder uit de zak en gaat nu toch weer door met Pau!l." besluit Van den Eeden zijn betoog.

 

Reageren