MTV kleurt groen!

Dat MTV graag zijn steentje bijdraagt aan de bewustwording van verschillende maatschappelijke problemen is geen geheim. De jongerenzender heeft zich al eerder ingezet voor onder andere de bestrijding van AIDS en voerde ook actie om jongeren van het roken af te krijgen.

En nu is het de beurt aan het klimaat door de Climate Change College van ijsfabrikanten Ben & Jerry’s te steunen. Dit college begeleidt, in samenwerking met het WNF, jongeren die zich actief in willen zetten om een oplossing voor dit wereldwijde probleem te zoeken. Om dit onder de aandacht te brengen zendt MTV vanaf 18 juni de driedelige documentaireserie Emergency earth: planet meltdown uit.

Alaska
In deze serie volgen we Climate Change College-student Aart van Veller tijdens zijn reis door Alaska. Hier zal hij meedoen aan verschillende excursies zoals het testen van de CO2-waarden en het bezoeken van onderzoekscentra. Ondertussen zoekt hij natuurlijk vooral hét antwoord op de grote vraag: "Wat kunnen wij aan de opwarming van de aarde doen?"

Reageren