Muziekavond op Nederland 3 - Achtergrond

10 november 2012 12:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is muziekavond op Ned. 3. Met eerst ‘TopPop3’, dan een documentaire over André Hazes en vervolgens een liveconcert van de Zeeuwse formatie Bløf.

Zondag gaat de musical Hij Gelooft In Mij in première. Het is een voorstelling over het turbulente leven van André Hazes, de volkszanger die met zijn Prisma Rijmwoordenboek iedereen recht in het hart wist te raken. In de musical speelt Martijn Fischer de rol van André; Rachel Hazes wordt gespeeld door Chantal Janzen.

Zij Gelooft In Mij

Omdat André Hazes opnieuw in de belangstelling staat, besloot de NTR de documentaire Zij Gelooft In Mij van John Appel nog eens uit de kast te trekken. De documentaire uit 1999 is nog altijd prachtig, omdat duidelijk wordt waarom de smartlappenkoning zo’n fenomeen was. Je ziet Hazes op zijn meest kwetsbare momenten: vlak voor een groot optreden in Ahoy, terwijl hij depressief is en op van de zenuwen na een ruzie met zijn vrouw Rachel, en wanneer hij in een stierenvechtstadion in Spanje voor een handjevol mensen optreedt. Maar ook de geinponem Hazes krijgt voldoende ruimte. Toch is de gulste lach in Zij Gelooft In Mij voor Hazes’ schoonmoeder Friedel die de show steelt met haar extravagante uiterlijk. 

Bløf

Op 3 november gaf Bløf een concert in een stijf uitverkochte ZiggoDome in Amsterdam. De reden voor het concert is speciaal: Op 28 oktober kreeg de band de Radio 2 Mijlpaalprijs. Een oeuvreprijs die voor de allereerste keer werd uitgereikt en gaat naar een band, zanger of zangeres die dat jaar een mijlpaal bereikte. En toevallig had Bløf dit jaar net een flinke mijlpaal bereikt: de band bestaat 20 jaar. Verheug je dus op een concert vol met knoeperds van hits. 

Meer over