Myrna Goossen terug met dag-tv

21 januari 2010 11:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Presentatrice Myrna Goossen komt terug op de buis met en ochtendprogramma. Omroep MAX zet haar in bij het nieuwe programma Op de koffie bij Max.

MAX-voorzitter Jan Slagter heeft dat woensdag gezegd. De omroep krijgt er vanwege de grote ledengroei vanaf september 2010 veel zendtijd en geld bij, heeft veel nieuwe programma's nodig en produceert het programma helemaal zelf.

Van maandag tot en met donderdag krijgen kijkers nieuwe afleveringen te zien, op vrijdag zal een samenvatting van de voorgaande week worden geprogrammeerd.

Dag-tv
Myrna's nieuwe programma past in een logische ontwikkeling bij MAX. Veel ouderen hebben tijd om overdag tv te kijken. Daardoor is ook het middagprogramma van MAX, Tijd voor Max, al geruime tijd een constante factor in het uitzendschema van de publieke omroep.

Alleen herhalingen
Volgens Slagter heeft MAX de ochtenduitzendingen te danken aan een motie van de Tweede Kamerleden Joop Atsma (CDA) en Jasper van Dijk (SP). Hun motie verplicht de Nederlandse Publieke Omroep om geld vrij te maken voor dagprogrammering.

Slagter: "Zo krijgen ouderen en zieken niet alleen herhalingen en journaaluitzendingen voorgeschoteld als ze overdag televisie willen kijken."

CV
Voor Myrna is het overigens niet voor het eerst dat ze overdag op tv te zien zal zijn. In het verleden was ze al op de buis met programma's als Gezondheid, Gezond & Wel, Eigen Huis & Tuin, De 5 Uur Show, Klussen met kijkers en Aperitivo. Tot 2009 had ze ook een praatprogramma op Radiozender 100%NL.

Meer over