Nationaal Songfestival toch compleet

Het Nationaal Songfestival, dat aanstaande zondag wordt uitgezonden, blijft maar relletjes opleveren. De laatste is gelukkig alweer de kop ingedrukt. Corry Konings dreigde deze week haar steun aan Nationaal Songfestival-deelneemster Marlous op te zeggen na onenigheid met diens manager. Maar gelukkig doet zij - en dus ook Marlous - toch mee.

Wat was er aan de hand? Corry Konings is gevraagd om de blondine Marlous te begeleiden tijdens het Nationaal Songfestival. Deze zondag zingen vijf acts, die alle vijf worden gesteund door een bekende Nederlandse artiest, hun versie van Pierre Kartners (Vader Abraham) Ik ben verliefd (Sha-la-lie).

Bedonderd
Alles ging prima, totdat Corry en Marlous (en haar manager) het niet eens werden over de versie die Marlous zondag zou gaan zingen. Corry wilde een versie die was gemaakt door Holland got talent-winnaar Waylon, Marlous en haar manager wilden wat anders. Corry voelde zich bedonderd en zegde haar steun op.

Diskwalificeren
De Tros zat met de handen in het haar, want zonder begeleider zou Marlous gediskwalificeerd moeten worden. Gelukkig zijn alle partijen tot een compromis gekomen: Marlous zingt nu een nieuwe versie van het nummer, die nog wel wordt geproduceerd door Waylon. Iedereen blij!

Tatjana

Wij werden weer heel blij van het nieuws dat Tatjana Simic in de jury van het Nationaal Songfestival plaatsneemt. Als zogenaamd Oostblok-deskundige bekijkt zij of een versie van Ik ben verliefd (Sha-la-lie) de goedkeuring van het Oostblok kan verdragen. Ook Johnny Logan, die zelf twee keer het Songfestival won, zit in deze jury. Wel zo handig als we eens voorbij de halve finale willen komen...

Wat vind jij van het liedje van Vader Abraham? Praat mee!

Meer Songfestival-relletjes

Wie doen er eigenlijk mee aan het Nationaal Songfestival? Lees het hier!

Presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen gelooft wel in Vader Abraham.

Reageren