NET 5 coproduceert De eetclub

NET 5 is nauw betrokken bij de totstandkoming van De eetclub, de verfilming van het gelijknamige boek van schrijfster Saskia Noort. De zender heeft bovendien de uitzendrechten voor televisie in handen.

"NET 5 is trots op de samenwerking rondom De Eetclub. Nederlandse films zijn de laatste jaren erg succesvol en ook nu zijn alle ingrediënten aanwezig om een topproductie neer te zetten.

Nederlands drama is onlosmakelijk verbonden met NET 5 en met deze coproductie investeert de zender opnieuw in hoogwaardige televisie van eigen bodem."

Topcast
De film wordt geregisseerd door Robert Jan Westdijk, bekend van Phileine zegt sorry. Een ware sterrencast werkt mee aan de boekverfilming. Zo vertolken Bracha van Doesburgh. Mark van Eeuwen Halina Reijn, Peter Paul Muller, Angela Schijf, Bas Keijzer, Birgit Schuurman, Mattijn Hartemink, Irma Hartog en Thom Hoffman een rol.

Over De eetclub
NET 5: "De Eetclub vertelt het verhaal van Karen (Bracha van Doesburgh) en Michel (Mark van Eeuwen), begin dertigers, die met hun dochtertje verhuizen naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van 'de eetclub' en hun echtgenoten."

Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in de eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon (Thom Hoffman), de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft.

Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van de eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen..."

Goud in handen?
Op 25 november gaat De eetclub in premiere in de Nederlandse bioscopen. Van het thriller-boek zijn tot op heden zo'n 250.000 exemplaren verkocht.

Al eerder werd een boek van de schrijfster verfilmd. Terug naar de kust - met Linda de Mol in de hoofdrol - werd overwegend positief ontvangen en bereikte met meer dan 100.000 bioscoopbezoekers een gouden status. We zullen zien of De eetclub het even goed doet.

Reageren