Speciale reeks

Nieuw Hart in Aktie met Wendy van Dijk heeft startdatum

2 april 2020 21:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Moon Jansen
Wendy van Dijk keert op 8 april terug met Hart in Aktie, het SBS6-programma waarmee ze in 2003 (!) de Gouden Televizier-Ring won. Het gaat dit keer om een speciale reeks waarin Wendy initiatieven bezoekt die mensen opzetten om anderen te helpen.

Veel Nederlanders verzinnen deze weken de ludiekste dingen om bijvoorbeeld ouderen of eenzame mensen te helpen. SBS6 wil daar graag een steentje aan bijdragen en heeft daarom het aloude format Hart in Aktie weer tevoorschijn gehaald. Mét de presentatrice van weleer, Wendy van Dijk. Wendy presenteerde het programma, waarin mensen worden geholpen met problemen, eerder van 2000 tot 2006. 

Wendy in busje

In deze vernieuwde reeks van het programma rijdt Wendy vanaf 8 april in een speciaal Hart in Aktie-busje door Nederland om hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Van het ondersteunen bij verschillende initiatieven die mensen zelf op poten hebben gezet tot het direct inspringen bij hulpvragen.

Hartverwarmend

Wendy is blij met haar nieuwe serie: “We kunnen onmogelijk stilzitten, terwijl hulp op zoveel vlakken op dit moment hard nodig is. Ik hoop dat we met Hart in Aktie een kleine bijdrage kunnen leveren en aandacht kunnen geven aan de mooie en hartverwarmende acties die worden opgezet in ons land, die onze steun kunnen gebruiken.”

Ring kwijt

De presentatie van Hart in Aktie was nadat Wendy in 2006 stopte tot 2012 in handen van eerst Natasja Froger en daarna Leontine Borsato. In 2017 presenteerde Airen Mylene een revival van het programma, maar dat was geen lang leven beschoren en verdween na een seizoen weer van de buis. in 2003 won Wendy er nog de Gouden Televizier-Ring mee. Onlangs werd bekend dat Wendy deze Ring kwijt is. 

Meer over