Nieuw seizoen voor jubilerende Hart in aktie

In Hart in aktie, dat dit najaar haar tienjarig jubileum viert, stelt Natasja alles in het werk om mensen die het moeilijk hebben een helpende hand te bieden.

In de eerste aflevering gaat Natasja onder andere op bezoek bij Ruud. Hij lijdt aan een terminale vorm van alvleesklierkanker. Zijn dochter Jacqueline schrijft een noodkreet aan Natasja, omdat Ruud en zijn gezin enorm veel hebben meegemaakt.

Rampspoed
Dertien jaar geleden overleed Ruuds vrouw plotseling aan een hersenbloeding en stond Ruud alleen voor de opvoeding van zijn drie dochters. Een paar jaar later ontmoette hij Gerda waarmee hij trouwde. Hun geluk werd wreed verstoord toen Gerda darmkanker bleek te hebben. Gelukkig is ze nu genezen verklaard.

Alvleesklierkanker
Een half jaar geleden sloeg het noodlot weer toe: bij Ruud wordt alvleesklierkanker ontdekt. De ziekte is in zo’n ver stadium dat behandeling niet meer mogelijk is.

Celine Dion
Jacqueline heeft Natasja geschreven omdat Gerda en Ruud helemaal weg zijn van de muziek van Celine Dion.
Natasja neemt ze mee naar Antwerpen, waar Celine Dion die avond optreedt en waar ze iets heel unieks mogen meemaken: de soundcheck. Maar Natasja heeft nog véél meer in petto.

Hart in aktie, vanaf woensdag 24 september om 20.30 uur bij SBS 6.

Reageren