Nieuwe serie Luck krijgt topcrew

Soms komen er berichten uit de Verenigde Staten die alleen maar kunnen duiden op het productieproces van een kijkcijferhit in wording. Dat geldt ook voor de nu nog niet bestaande serie Luck.

Het verhaal van Luck draait om een groep mensen rond een paardenrenbaan in de VS. Maar dat is niet het bijzondere.

Wat de serie een mogelijk kijkcijfersucces maakt voordat er ook maar één aflevering gemaakt is, zijn de grote namen die zich nu al aan de titel verbonden hebben.

Producenten
Zo wordt het script van de serie geschreven door David Milch, een man die in het verleden al naam maakte met series als NYPD Blue, Big Apple en Deadwood. Hij won twee Emmy's en talloze andere prijzen.

De regie is in handen van Michael Mann, die naast de serie Miami Vice ook verantwoordelijk was voor onder meer de films Heat, Public Enemies, Collateral, Ali en The Insider.

Acteurs
Als één van de acteurs werd nu al Dustin Hoffman aangetrokken. Hij gaat in de serie de hoofdrol van Ace Bernstein spelen, een net uit de gevangenis vrijgekomen louche figuur die hele dagen rond de paardenrenbaan hangt. En als zijn tegenspeler is acteur Dennis Farina, bekend van series als Miami Vice en Law & Order en van films als Saving Private Ryan, What happens in Vegas, Snatch en Get Shorty aantrokken.

Maar dat is nog niet alles. Want het laatste nieuws over deze serie is dat niemand minder dan Nick Nolte uit de mottenballen gehaald is om óók een rol te komen spelen.

De topacteur, die de laatste jaren steeds minder filmrollen heeft, zou er naar verluid ook wel oren naar hebben. Voor hem zou dan de rol weggelegd zijn van 'the old man', een paardentrainer die de renbaan maar niet los kan laten.

Lyrisch
Tv-critici in de VS zijn lyrisch over zo mogelijk alles dat over de serie Luck naar buiten komt. Met de cast en crew zoals die er nu staat, is dat ook niet verwonderlijk.

Binnenkort wordt de eerste pilot van de serie opgenomen en voorgelegd aan zender HBO. Als de bonzen daar net zo lyrisch zijn als de tv-critici, dan kan het zomaar zijn dat Dustin, Dennis en Nick vanaf volgend jaar op de buis te zien zijn.

Reageren