Nooit meer Scrubs

Het heeft er alle schijn van dat de tv-serie Scrubs, in Nederland uitgezonden bij Comedy Central, nooit meer terugkomt. Tv-zender ABC houdt nog even een slag om de arm maar dat lijkt slechts een formaliteit voordat er een definitieve no-go gegeven wordt.

De toekomst van Scrubs was al langere tijd onzeker, omdat de personages in de serie inmiddels tegen het einde van hun verhaallijnen aan zaten

De schrijvers werkten echter aan een tweede versie, een vervolg, van de serie. Het lijkt er nu dus op dat die er niet komt.

Geen Scrubs 2.0
Acteur Zach Braff, JD in Scrubs, maakt het nieuws bekend op de website Facebook: "Velen van jullie hebben erom gevraagd, dus hier is het dan. Het lijkt erop dat er geen 'New Scrubs', 'Scrubs 2.0', 'Scrubs with new kids', 'Scrubbier', 'Scrubs without JD' zal komen. Het was het proberen waard, maar helaas. Het lukte niet. zb"

Voorbij
Is de serie dan officieel geschrapt door zender ABC? Nee, dat niet. Een van de schrijvers van de serie liet weten: "De serie is niet gecancelled. We nemen gewoon allemaal aan dat het voorbij is."

Die houding is vooral te danken aan zender ABC. Die gaf geen opdracht voor het opnemen van nieuwe afleveringen van Scrubs, maar weigert ook enig commentaar op de vraag of de show geschrapt wordt.

Opvuller
Dat komt omdat zenders in Amerika de komende maanden nog druk bezig zijn met het opstellen van het programmeringen voor het nieuwe tv-seizoen, de tweede helft van 2010.

Mocht ABC ergens een gat in de programmering hebben, dan kán het in theorie zijn dat de serie toch een vervolg krijgt. Maar, zo schrijven ook veel Amerikaanse tv-kenners: die kans is héél klein.

In Nederland lopen we gelukkig flink wat achter met Scrubs, dus hier zal het nog wel even duren voordat de serie echt van de buis gaat.

Reageren