Noortje Herlaar is Mary Poppins

Noortje Herlaar wordt Mary Poppins! De 24-jarige finaliste van het programma Op zoek naar Mary Poppins kreeg in de finale de meeste stemmen van het publiek, en dus de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical.

Als hoofdpersoon in de musical wordt het nu Noortjes taak om het woord 'Superformiweldigeindefantakolosachtig' avond aan avond te gaan zingen in de musical van Joop van den Ende Theaterproducties.

Op 11 april gaat de Nederlandse musicalversie over de kleurrijke gouvernante in première in Scheveningen.

Prestatie
Noortje, die eerder de rol van Lisa Houseman in de musical Dirty Dancing speelde, versloeg medefinalisten Sophie Veldhuizen (26) en Rosalie de Jong (24). En dat is geen slechte prestatie, want aanvankelijk meldden zich ruim 1200 'Mary's' aan.

In de finale maakte Herlaar diepe indruk op de jury met haar vertolking van het lied Pap kun je me horen uit de musical Yentl. Ze deed dit eveneens met het tapnummer Sing Sing Sing uit Fosse en tot slot het Poppinslied Alles kan als jij het laat gebeuren.

Poll
De uitkomst van het programma was overigens voor fans kennelijk geen verrassing. Uit de tussentijdse uitkomst van een kortlopende poll op Televizier.nl viel al af te lezen dat Noortje de meest populaire kandidaat was.

Gegadigden kunnen nog tot maandagavond laten weten of ze Noortje de meest geschikte winnaar vonden, daarna plaatsen we een andere poll. Meer informatie hier.

Reageren