Frikandellenkampioen

Nummer 1-show Paul de Leeuw dit najaar op tv

Paul de Leeuw start dit najaar met De Nummer 1 Show, een nieuw programma op RTL 4. De quiz zou in april beginnen, maar werd toen verschoven.

In de radioshow Coen & Sander op 538 vertelde Paul de Leeuw dat hij en RTL al een flinke tijd bezig zijn met de ontwikkeling van de show. “We zijn er al een jaar mee bezig. Het gaat over mensen die ergens nummer 1 in zijn. Die komen dan allemaal bij elkaar en daar hebben we dan een quiz omheen gemaakt.”

Frikandellen

Over welke kampioenen er meedoen, is Paul niet helemaal duidelijk, maar in ieder geval is er een eet-kampioen aanwezig. “Kan zijn iemand die de meeste frikandellen kan eten, maar het kan ook iets anders zijn. Het komt in september op de buis. RTL wilde dit heel graag. Heel leuk om te maken en te verzinnen in elk geval.”

Ranking the stars

De Leeuw stapte vorig jaar over naar RTL na jarenlang bij BNNVARA gewerkte te hebben. Zijn programma Ranking the stars verhuist met hem mee naar RTL, dat start volgende week bij RTL 5. “Daaraan is eigenlijk niks veranderd, behalve dat we een nieuwe opening hebben. En een reclameblok tussen ronde één en twee. Maar dat past op zich wel denk ik. Het is ook niet anders.”

Deelnemers aan Ranking the stars zin dit jaar onder meer Tim den Besten, Kjeld Nuis, Gerda Havertong, Inge de Bruijn en Steven Brunswijk.

Meer over:

Reageren