‘Nurse Jackie’ krijgt Nederlandse variant

25 Oktober 2012 17:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Halina Reijn speelt de hoofdrol in de nieuwe AVRO-serie ‘Charlie’. De komedie staat voor maart 2013 op het programma.

Charlie is een Nederlandse adaptatie van de Amerikaanse serie ‘Nurse Jackie’ met Edie Falco in de titelrol. In de nieuwe serie speelt Reijn de rol van verpleegster Charlie. Zij werkt op de afdeling spoedeisende hulp van een groot stedelijk ziekenhuis. Wat haar collega’s niet weten is dat Charlie een dubbelleven leidt. Behalve reddende engel, is ze ook een diehard drugsverslaafde. 

Leugens en bedrog

De drugs vindt ze dichtbij. Charlie steelt namelijk medicijnen uit het ziekenhuis. Dat gaat gepaard met een hoop leugens en bedrog. En al snel krijgt ze het behoorlijk moeilijk om haar twee levens in balans te houden.

Eerste hoofdrol

De regie van de serie ligt in handen van Frank Krom, producent van Het Schaep met de 5 Pooten. Titelvertolkster Halina Reijn speelt bij Toneelgroep Amsterdam en is bekend als tafeldame van De Wereld Draait Door. Charlie is haar eerste hoofdrol in een televisieserie.

 Uit de VS

Charie is al de derde Amerikaanse serie die een in korte tijd een Nederlandse remake krijgt. Eerder werden al  Iedereen Is Gek Op Jack (Everybody Loves Raymond) en The Golden Girls verNederalndst. Dat was niet tot ieders tevredenheid. Hopelijk lukt het met Charlie beter. 

Bekijk hieronder een trailer van de originele Amerikaanse versie, Nurse Jackie:

Meer over