Onsmakelijke opdracht in Peking Express

13 mei 2012 12:57 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Peking Express is afzien en dat geldt al helemaal voor de aflevering van vanavond. Want wie wil er nu in de bloedhete zon kokosnoten tillen en hondenkotssoep eten? Televizier was bij Peking Express en keek ernaar.

Langs de weg staan velden vol vechthanen achter hekken. We zijn onderweg naar de Filipijnse kokosnoot­plantage waar de kandidaten de opdracht voor de zevende aflevering moeten vervullen. De hanen zien er goed uit, ze hebben gezellige huisjes voor zichzelf, maar op een dag moeten ze eraan geloven. Net als even verderop de stellen die nog strijden om de winst in Peking Express.

Ze moeten een fysiek gevecht leveren met kokosnoten. Overal op de enorme plantage zijn stellages gebouwd met katrollen en manden vol kokosnoten. Aan de kandidaten de taak de manden zo lang mogelijk omhoog te houden door aan een kabel te gaan hangen.

Immuniteit
Het is 40 graden, de luchtvochtigheid is enorm en de manden zijn zwaar. In deze omstandigheden is zitten al zwaar werk. Bovendien zien de stellen elkaar niet, zodat ze geen idee hebben of de rest het al heeft opgegeven en ze misschien wel voor niets zo lang staan te tillen.

De Filipino's die aan het werk zijn op het land, leggen hun arbeid even neer voor zó veel spektakel en komen nieuwsgierig buurten. Giechelend, want ze hebben geen idee waarom deze Nederlanders zich zo in het zweet staan te werken. Alleen de stellen weten waarom ze het doen: er staat immuniteit op het spel. Iets belangrijkers is er op  dit moment niet denkbaar.

Lokale keuken
Gisteren hadden de deelnemers ook al niet de gemakkelijkste Peking Express-dag. Ze mochten kennismaken met het lokale exotische voedsel. En dat was niet het stamppotje waar de Groningse zusjes Helena en Angelique zo naar snakten in een eerdere aflevering. Voor ze mogen racen, moeten de kandidaten op een markt heel onaangenaam uitziende Balut-eieren opeten. Die gelden als een delicatesse, maar dat zou je op het eerste én het tweede gezicht niet zeggen.

En dan hebben de koppels nog geluk met de culinaire uitdaging, want er stond eerst hondenkotssoep op het menu. Gelukkig werd die heerlijkheid door de makers van Peking Express op het laatste moment geschrapt, toen bleek dat die allesbehalve diervriendelijk wordt verkregen. De honden krijgen dagenlang niets te eten, worden daarna volgepompt met water en ondersteboven gehangen. Bakje eronder en daar zal je de soep hebben...

Dokter
De wedstrijd in de zinderende hitte met de kokosnoten duurt lang. Geen van de koppels wil opgeven, maar één voor één doen ze dat toch. De met het programma meereizende dokter hoeft gelukkig niet in actie te komen, maar zwaar is het wel, dat getouwtrek, zeker met dat ranzige ei in je maag.

Lees hier meer over Peking Express

Meer over