Oprah Winfrey onthult halfzus

Na vijftig jaar kreeg Oprah het schokkende nieuws dat ze een halfzus heeft. De halfzus van Winfrey was op acht jarige leeftijd ter adoptie gesteld omdat Oprah's moeder niet voor haar kon zorgen.

Oprah Winfrey maakte haar halfzus bekend op maandag 24 januari. Dit deed ze op haar eigen zender OWN (Oprah Winfrey Network).

Wonder
Oprah noemt het voorval een wonder. "Dit, mijn vrienden, is het grootste wonder ooit." Winfrey blijkt een 48-jarige halfzus te hebben genaamd Patricia. De geadopteerde Patricia zocht al jaren naar bloedverwanten en heeft Oprah vorig jaar tijdens Thanksgiving voor het eerst ontmoet.

Winfrey is haar 'nieuwe' halfzus, die al sinds 2007 op de hoogte is van haar familieband, zeer dankbaar dat ze er niet mee naar de pers is gestapt. Zelfs toen het haar niet lukte om contact op te nemen met de Winfrey-familie. Patricia vertelde Oprah dat ze het zelf aan haar wilde vertellen.

OWN
Opmerkelijk is dat dit nieuws naar buiten komt vlak nadat Oprah haar nieuwe zender gestart heeft. De kijkcijfers van haar zender zijn sinds de start flink teruggelopen. In het openingsweekend haalde de zender gemiddeld een miljoen kijkers. Het onthullen van haar halfzus heeft veel publiciteit opgeleverd rondom Winfrey en haar show.

Critici zitten bovenop Oprah en haar nieuwe netwerk. Zo maken ze haar ook wel eens belachelijk, zoals te zien is in het filmpje hieronder.

Reageren