Patrick Lodiers in de Bijlmer

Voor een thema-avond neemt BNN-voorzitter Patrick Lodiers 2 maanden lang zijn intrek in een flat in de Bijlmer. De presentator zal twee maanden wonen en werken in de roemruchte Amsterdamse wijk. Hij ondervindt hoe het is om te overleven "in een exotische tuin met 130 nationaliteiten. Maar ook een wijk waar vorig jaar 22 schietpartijen plaatsvonden. Drie met dodelijke afloop", aldus BNN.

Het is volgens de jongerenomroep interessant om het ware gezicht van de Bijlmer te tonen.

"De kranten berichten met schreeuwende koppen over het geweld in de Bijlmer, cameraploegen filmen groepen jongens die diep in hun capuchon wegdoken zijn, de chef van het politiekorps roept dat de verheerlijking van rappers de oorzaak is en ondertussen vormt heel Nederland zich een beeld van deze Amsterdamse wijk.

Maar hoe gaat het er werkelijk aan toe in de Bijlmer? Wie wonen er in deze bekende buurt en wat doen ze in het dagelijks leven?"

De hort op
BNN: "Hij verhuist al zijn spullen en dompelt zich onder in de Bijlmer. Rustig zijn nieuwe flat inrichten is er niet bij.

Patrick is zoveel mogelijk de hort op om zijn nieuwe buurt te verkennen: van de Surinaamse toko op de hoek tot de buurtkroeg. Van een training op de Thaiboksschool tot een salsales in het buurthuis. Zo nu en dan leggen een paar bekende Nederlanders hun slaapzak neer bij Patrick om samen met hem de buurt in te ontdekken."

Reageren