Paul de Leeuw vergeeft Matthijs, Rick en Sonja

25 december 2011 10:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Paul de Leeuw heeft zijn tv-collega's de kritiek op zijn programma Pau!l vergeven, zo vertelt de presentator in het AD.

De kleine vete tussen Paul de Leeuw en zijn collega's begon begin december toen zijn programma Pau!l werd neergesabeld in de media uitzending van De wereld draait door.

Tafelgaste Sonja Barend meende dat De Leeuw er eens een jaar tussenuit moest omdat Pau!l niet vernieuwend genoeg zou zijn. Rick Nieman liet in diezelfde uitzending weten Paul nooit grappig gevonden te hebben en presentator Matthijs van Nieuwkerk hield zich afzijdig in de discussie, terwijl Paul de Leeuw ruggesteun had verwacht van zijn VARA-collega.

Verraden
Na de uitzending voelde De Leeuw zich dan ook verraden. "Tot twee keer toe heb ik nee gezegd tegen een uitnodiging, voelde me nog te kwetsbaar om over mijn programma te spreken. 'Later graag,' zei ik. En dan doen ze het vervolgens gewoon zonder mij. Vind ik een teringstreek."

Inmiddels is de kou uit de lucht, zo verklaarde de presentator in een interview met het Algemeen Dagblad. Zo zag DWDD in dat ze een fout hadden gemaakt en de redactie gaf dat per brief toe.

"Ik heb Matthijs ge-sms't: 'we moeten even praten, want de lol van De TV draait door wil ik mijn zoon niet onthouden. Met Sonja heb ik gemaild. Ik heb haar hoog zitten en vind haar opstandigheid leuk, maar ze had meer dan twee afleveringen moeten bekijken voor ze kritiek spuide".

Paul benadrukt dat hij wél tegen kritiek kan, maar de grens trekt bij wat hij ongefundeerd commentaar noemt. "Dan grijp ik in. Maar verder roepen ze maar, ik ga gewoon door."

Paul en kerst 
De kerstspecial van Pau!l, genaamd Paul en kerst, waarin acteur Bram van der Vlugt optrad als de kerstman, trok op kerstavond 717.000 mensen en komt daarmee op de 13e plaats van best bekeken programma's.

Meer over