Pauw en Witteman stopt, einde van een tijdperk

Aan de actualiteiten talkshow Pauw en Witteman komt na acht jaar een einde. Presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman willen ieder hun eigen weg gaan.

De mannen die acht jaar lang onlosmakelijk met elkaar verbonden leken, stoppen aan het eind van dit seizoen met Pauw en Witteman. De twee willen beide eigen programma’s gaan presenteren, zo meldt de VARA.

Nieuwe klussen

Jeroen Pauw gaat na de zomer voor de VARA aan de slag met een nieuwe dagelijkse late night talkshow die op de plek van Pauw en Witteman komt. In andere woorden: Pauw en Witteman wordt Pauw in z’n eentje. Paul Witteman is met zijn 67 jaar ook nog niet klaar. De presentator krijgt nieuwe programma’s over muziek, politiek en wetenschap op zijn bordje.

Paul

Paul Witteman laat weten toe te zijn aan iets nieuws, na acht jaar en ongeveer twaalfhonderd uitzendingen: “Ik kreeg het aanbod om het komend seizoen een programma over muziek te presenteren, ook een lang gekoesterde droom. Pauw & Witteman was voor Jeroen en mij een schitterende tijd. We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen, maar door al dat nachtbraken werd het voor mij op den duur ook vermoeiend.”

Jeroen

Jeroen Pauw vindt het jammer om te stoppen, maar ziet ook nieuwe kansen: “Ik denk met veel plezier en warmte terug aan al die jaren van intensieve samenwerking met Paul Witteman, met wie ik naast eerdere programma's zoals NOVA-Politiek en De Woestijnruiters de laatste acht jaar Pauw & Witteman maakte. Het dagelijks maken van een programma dat zowel 'het nieuws van de dag' als 'de waan van de week' probeert te vatten behoort tot het aantrekkelijkste werk in de televisiejournalistiek. Ik verheug mij dan ook zeer op het nieuwe seizoen waar mij de kans wordt geboden om op het begeerlijke late night tijdslot als presentator verder te gaan.”

Op Twitter laat de presentator weten nog wel even te moeten wennen:

Benieuwde directeur

Mediadirecteur van BNN-VARA spreekt zich lovend uit over het programma Pauw en Witteman en is benieuwd naar de nieuwe presentatieklussen van het duo: “Ik ben blij dat Paul voor de VARA behouden blijft en kijk uit naar de programma’s waar hij de komende tijd mee aan de slag gaat. Ook het nieuwe VARA-programma met Jeroen op de late avond belooft veel goeds.”

Jeroen en Paul zijn vrijdag 23 mei voor het laatst te zien met Pauw en Witteman bij de VARA op Nederland 1.

Begin januari vertelde de VARA nog dat Pauw en Witteman voorlopig niet zou stoppen.

Reageren