Piers Morgan gedwongen weg bij CNN

De omstreden talkshowhost Piers Morgan vertrekt bij CNN. De reden: de kijkcijfers van zijn programma Piers Morgan Live liet te wensen over.

CNN en Piers Morgan werkten 3 jaar samen. Morgan was de opvolger van talkshowkoning Larry King, maar zo populair als King werd Morgan nooit. De kijkers trokken het niet dat de Brit zich nogal duidelijk uitsprak over bijvoorbeeld hun wapenwetten. „Veel Amerikanen hebben blijkbaar genoeg van de bemoeienis van een buitenstaander”, zegt Morgan zelf.

Jeremy Clarkson

De 48-jarige Britse talkshowhost is wel gewend aan controverses. Hij heeft al jaren een vete lopen met Jeremy Clarkson, van Top Gear. O.a. omdat hij als journalist van roddelblad The Sun foto's plaatste van Clarkson plaatste terwijl deze een vrouw versierde die niet zijn echtgenote was. Clarkson verkocht Morgan zelfs al eens een flinke mep.

Voor hij aan zijn Amerikaanse avontuur begon was Morgan ook nog  jurylid van bij Britain's Got Talent en America's Got Talent. Hij presenteert zijn laatste Piers Morgan Live in september, dan wil hij meer achter de schermen gaan werken.

Een maand of wat geleden kwam Morgan nog in het nieuws omdat hij flink werd geraakt door een honkbal.

 

Reageren