Realitysoap volkszanger Frans Duijts

RTL 4 zendt vanaf zondag 28 maart een vijfdelige realitysoap uit over het "opmerkelijke leven" van volkszanger Frans Duijts en zijn gezin. Een herhaling van het succes van de andere Frans, die vanaf 2003 furore maakte met de realitysoap De Bauers?

Volgens een woordvoerder van RTL 4 hebben slechts weinig mensen zo'n kleurrijk bestaan als Frans: "Overdag werkt hij in het sloopbedrijf van zijn familie, 's avonds is hij met voorsprong de populairste kroegenzanger van Nederland."

Als een geluidsman reisde hij met verschillende artiesten door het land. Hij testte de microfoon door smartlappen van André Hazes te zingen. Al snel kwam de vraag of hij wilde optreden als imitator van zijn grote idool: "Voor hij het wist, had hij er een baan bij."

Na een aantal jaren als imitator, scoorde Frans met een eigen repertoire. Het nummer 'Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij', geschreven door Pierre Kartner, betekende zijn definitieve doorbraak.

Frans staat op dit moment met drie albums en twee singles in de hitlijsten. Vorig jaar ontving hij de prijs voor de meest gedraaide Nederpophit in de horeca.

Een genre op zich
Eerder bracht RTL 4 al een reallifesoap uit over volkszanger Frans Bauer, in 2004 bekroond met de Gouden Televizier-ring.

Op 5 maart start de TROS met de realitysoap Danny en Jenny gaan verhuizen. In een serie uitzendingen op Nederland 1 volgen we de zanger Danny de Munk en zijn familie tijdens hun verhuizing naar een woning dat welgeteld twaalf huizen verderop staat.

Reageren