Rob Trip volgt Philip Freriks op

20 Augustus 2009 10:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De kogel is door de kerk: Rob Trip volgt op 1 januari 2010 Philip Freriks op als presentator van het Acht-uur journaal. Rob gaat het belangrijkste NOS-journaal (afgewisseld met vast gezicht Sacha de Boer) presenteren.

De 49-jarige Rob is zeker geen onbekende op het gebied van nieuws. Zo werkte hij jarenlang voor actualiteitenprogramma's als Nova en Buitenhof. Ook op de radio heeft Rob van zich laten spreken: hij presenteerde jarenlang het NOS radio 1 journaal. Hij is nog wel regelmatig te horen in Met het oog op morgen.

Onnavolgbare stijl
Volgens Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS journaal, is Rob een goede opvolger voor Philip Freriks, wiens contract aan het einde van dit jaar afloopt. Freriks had een onnavolgbare stijl van presenteren. Zijn talloze versprekingen leverden hem veel fans op, die het ontzettend jammer vonden toen Philip bekendmaakte de presentatie van het Journaal voor gezien te houden.

Acht-uur journaal
Maar Hans laat in een verklaring weten dat Rob wat hem betreft zeker in staat is om het Acht-uur journaal een eigen gezicht te geven. Op dit moment is hij nog gedetacheerd bij de NPS voor het maken van een documentaireserie over de Tweede Wereldoorlog, die vanaf eind oktober bij de omroep te zien zal zijn.

Meer over