RTL 4 zendt Avatar uit

Avatar, de 3D-film over een fantasiewereld met blauwe mannetjes, is een absolute kaskraker. De film draait op dit moment nog volop in de bioscopen, maar RTL heeft hem al op de planning staan voor volgend jaar.

De actie-avonturenfilm zal in 2011 bij RTL 4 te zien zijn.

Kaskraker
De blockbuster is de duurste film die ooit is gemaakt en heeft nu al 1,4 miljard dollar opgebracht. Daarmee lijkt Avatar, van dezelfde regisseur als Titanic, één van de grootste kaskrakers ooit te worden.

Inkomsten
Overigens komt het grootste gedeelte van de inkomsten uit Amerika en Canada (ruim 430 miljoen dollar). Op afstand volgt Frankrijk (69 miljoen dollar) en de derde plaats is voor Duitsland (54 miljoen). Engeland is goed voor een vierde plaats (53 miljoen).

Bioscoopervaring
Na een productietijd van vier jaar biedt Avatar een geheel nieuwe bioscoopervaring, waarin de kijker volledig kan opgaan door de revolutionaire 3D-technologie die speciaal voor deze film is uitgevonden.

Bioscopen hoeven echter niet bang te zijn dat iedereen de speciale 3D-brilletjes nu al achterover gaat drukken, want RTL gaat de film waarschijnlijk in 2D uitzenden. Een woordvoerder van de zender legt uit: "3D is volgend jaar wellicht nog een stap te ver, maar wie weet."

Reageren