RTL 5 komt met Rijk met je rekening

Vervelende rekeningen kent iedereen wel. Geldgebrek zal voor velen ook geen onbekend fenomeen zijn. RTL 5 springt daarop in met de nieuwe geldshow Rijk met je rekening.

Onder het motto 'cashen met je nota' bieden presentatoren Dennis Weening en Klaas van der Eerden op zondag 6 december uitkomst aan een ieder met een vervelende rekening.

Meevallers
Rijk met je rekening wordt een spelshow waarin financiële tegenvallers van een aantal mensen in het publiek plotseling veranderen in zeer welkome meevallers.

Iedereen in het publiek wordt gevraagd om tijdens de opnames van het programma een rekening mee te nemen waar een grappig, gênant, verrassend, ontroerend of bizar verhaal achter schuil gaat. Daarbij geldt: hoe opvallender het verhaal, hoe meer kans mensen hebben om uit het publiek gepikt te worden om deel te nemen aan de show.

Ons bin zunig
Door het spelen van diverse specifieke spellen worden rekeningen verscheurd, komt geld ineens aanwaaien en krijgt de finalist zelfs de kans om het bedrag van zijn rekening diverse keren te vermenigvuldigen. Zo kan de nota omgezet worden in financieel voordeel.

RTL ziet het helemaal zitten: "Wie vindt het nou niet zonde om zijn zuur verdiende centen te besteden aan het betalen van rekeningen?! Tel daar onze Nederlandse ‘ons bin zunig’-mentaliteit en de huidige kredietcrisis bij op, en helse hoofdpijn is bij veel landgenoten een feit."

Reageren