RTL bejubelt The Voice Of Holland

In het weekend van 21 januari is het tijd voor de finale van The Voice Of Holland. Maar ongeacht wie de winnaar wordt: RTL is dolblij met de nieuwe talentenjacht en publiceerde wat resultaten van de afgelopen maanden. 

Of het nu Pearl Jozefzoon, Leonie Meijer, Kim de Boer of Ben Saunders wordt die de eerste winnaar van The Voice wordt, de grootste winnaar van de állemaal is zender RTL zelf. TVOH scoorde hoge ogen en RTL jubelt het van de daken.

Enkele cijfers uit het persbericht van RTL: 

- Kijkers
'The voice of Holland' trekt gemiddeld 2,7 miljoen kijkers per aflevering. Daarmee is het de best bekeken talentenjacht van RTL 4. Nummer 2 is het tweede seizoen van Idols in 2003/2004, met 2,5 miljoen kijkers gemiddeld per aflevering, Het eerste seizoen van Idols staat op de derde plaats met 2,3 miljoen kijkers (2002/2003).

- Marktaandeel
Het gemiddelde marktaandeel in de doelgroep van RTL 4 (Boodschappers 20 - 49 jaar) is 47 procent ('Idols 2': 43 procent, ‘Idols 1’: 42 procent). 

- Internethit
Het is voor het eerst dat de huidige online mogelijkheden zo actief worden ingezet bij een groot tv-programma als bij 'The voice of Holland'. De website van het programma is inmiddels door bijna 1,9 miljoen personen van 13 jaar en ouder bezocht (bron: STIR aug. t/m nov. 2010).

Veel fragmenten zijn op YouTube talloze keren teruggekeken, waarbij de auditie van Ben Saunders met bijna 2 miljoen views de kroon spant. Het aantal Hyves-vrienden van het programma staat op 79.169, en dat is nog exclusief het aantal vrienden dat de afzonderlijke kandidaten erbij hebben gekregen sinds hun deelname aan het programma.Voor Facebook ligt dit aantal op 35.682. Het aantal followers op Twitter is 36.183. Vodafone is partner van ‘The voice of Holland’ en betrekt de kijkers via mobiel internet bij het door Talpa geproduceerde programma en de kandidaten.

- Downloadhit
Het is ook voor het eerst dat het publiek direct volledige tracks (3 minuten) van de optredende deelnemers kan downloaden. Dit leverde 'The voice of Holland' meer dan 30 maal een notering op in de GfK Top 100, waarvan tot nu toe twee nummer 1 hits en een gouden single (meer dan 10.000 downloads).

De singles van de vier finalisten zijn sinds de laatste show te downloaden en vrijdagmiddag is duidelijk hoe hoog ze de eerste week in de hitlijsten zijn geëindigd. Deze verkopen tellen overigens ook mee voor de finale-uitslag.De verzamel cd met daarop opvallende tracks uit het programma leverde een gouden plaat op met meer dan 25.000 verkochte exemplaren. 

- Liveshow-hit
Met een show van de laatste twaalf kandidaten werd tussen Kerst en Oud & Nieuw viermaal de Heineken Music Hall uitverkocht met in totaal 20.000 bezoekers. Voor de uitzendingen van het tv-programma kwamen tot nu toe acht keer 1.400 bezoekers naar Studio Lukkien in Ede. Maar het grootste live publiek is er woensdag voor (ex-)kandidaat Lenny Keylard, als hij voor 50.000 mensen optreedt in de rust van Ajax - Feyenoord. 

- Formathit
TVOH is doorvertaald naar een realityserie bij RTL 4 en een glossy magazine dat in alle kiosken te koop is. De finale wordt vrijdag live uitgezonden bij Radio 538 en sinds vandaag is er zelfs een ‘The voice of Holland’-tulp. 

Aanstaande vrijdag wordt de finale van The Voice Of Holland uitgezonden. De winnaar gaat een single en album opnemen, krijgt een auto en staat driemaal in het voorprogramma van Kane in Ahoy.

Reageren