RTL haalt Sport Inside van de buis

Het sportprogramma RTL Sport Inside maakt plaats voor een nieuw programma, ‘VI Vandaag’. Wilfred Genee blijft zitten waar hij zit.

De dagelijkse sportbespreking met Wilfred Genee en Koert Westerman kampt al een tijdje met tegenvallende kijkcijfers. Gemiddeld kijker er tussen de 100.000 en de 200.000 mensen. Voor RTL reden genoeg om de stekker eruit te trekken. 

Wilfred Genee 

VI Vandaag vervangt Sport Inside. In plaats van sport in het algemeen richt de nieuwe talkshow zich op voetbal alleen. Wilfred Genee neemt wederom de presentatie op zich en zijn vervanger blijft Koert Westerman. Omdat het programma alleen nog over voetbal gaat, zijn hockeyster Fatima Moreira de Melo en judoka Dennis van der Geest hun baan als deskundige kwijt.

Johan Derksen

Er zit weinig verschil tussen de twee sportprogramma’s. Zo schuiven ook voetbalexpert Johan Derksen en sportjournalist Iwan van Duren regelmatig aan bij VI Vandaag. De talkshow wordt een half uur later uitgezonden dan zijn voorganger en komt om 19.25 uur.

VI Vandaag

Vanaf maandag 5 november gaat het ‘nieuwe’ programma van start. Dan is VI Vandaag elke werkdag te zien op RTL 7. Op maandag en vrijdag blijft Voetbal International gewoon staan.

Reageren