Na ophef

RTL schrapt uitzending Rooijakkers over de vloer met Bilal Wahib

24 maart 2021 14:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De uitzending van Rooijakkers over de vloer waarin Art Rooijakkers op bezoek gaat bij Bilal Wahib gaat woensdagavond niet door. De reden is de ophef die ontstaan is na een grensoverschrijdende video van Wahib.

In de nieuwste aflevering van Rooijakkers over de vloer gaat Art langs bij Bilal Wahib. Echter is de 22-jarige acteur, zanger en presentator zo in opspraak geraakt met een dubieuze livestream op Instagram, dat RTL heeft gesloten de uitzending tot nader orde op de plank te houden. In plaats van Bilal Wahib zendt RTL nu een interview met Stefano Keizers uit. 

Oussama Ahammoud 

In de Instagram Live-sessie met collega-acteur Oussama Ahammoud (20) bood Wahib een minderjarige jongen geld om zijn geslachtsdeel te laten zien. In opnames van de livestream, die circuleren op internet, is te zien dat Ahammoud Wahib nog waarschuwt door te zeggen 'hij is minderjarig', maar dan laat de de jongen toch zijn geslachtsdeel op camera zien. De acteurs lachen de jongen vervolgens uit 'omdat een geslachtsdeel niet kan kijken'. In een latere live-video legt Ahammoud nog uit dat het een uit de hand gelopen grap is. 'Dit is wel ff leip.'

Reactie RTL 

RTL geeft aan geschrokken te zijn van de beelden. „In de tussentijd hebben we besloten de uitzending van Rooijakkers over de vloer van vanavond, waar Bilal Wahib in te zien is, te vervangen door een andere aflevering. Wanneer de aflevering met Bilal te zien zal zijn, is nog niet bekend.” aldus de zender in een statement.

Aanhouding 

De politie heeft inmiddels in de zaak een 22-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het 'vervaardigen en verspreiden van kinderporno'. De politie wil volgens verschillende media niet zeggen of het om Wahib gaat, maar die kans is gezien de leeftijd en de situatie van de verdachte aanzienlijk.

Topnotch stopt werkzaamheden

Inmiddels hebben ook platenmaatschappij Top Notch en NPO zapp - waar Wahib het programma Teenage Boss maakte - gezegd de samenwerking per direct te stoppen. Bilal Wahib werd onder meer bekend als Mo de Show in de Videolandserie Mocro Maffia

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Top Notch (@topnotchnl)

Meer over