RTL weer op de gezonde toer

RTL 4 kondigt een nieuw seizoen aan van RTL Consult. Op maandag 31 januari zijn nieuwe afleveringen op de buis te zien. Het programma heeft de focus liggen op  ontwikkelingen op medisch gebied. Vivian Slingerland spreekt in de studio met specialisten uit Nederland aan de hand van ontroerende en optimistische portretten van patiënten.

RTL Consult kent een aantal vaste onderdelen. In de rubriek Pijn maakt de kijker kennis met medisch specialisten die met de nieuwste behandelmethoden allerlei klachten behandelen, van hernia's tot gordelroos.

Medisch nieuws
Ondervoeding bij ziekte is een onderschat probleem. RTL Consult volgt patiënten die speciale voeding en dieetpreparaten krijgen toegediend om op gewicht te komen en te blijven. In het onderdeel Chronisch is er aandacht voor ziekten als COPD, Diabetes en Reuma, terwijl Vrouwenzaken nieuwe anticonceptiemiddelen en nieuwe medicijnen die de vruchtbaarheid bevorderen tegen het licht gehouden.

In De Kliniek wordt een aantal artsen in vooraanstaande klinieken voor o.m. huidaandoeningen en diabetes gevolgd. Naast interessant nieuws uit de medisch hoek, is er een variatie te zien aan onderwerpen als nieuwe behandelmethoden voor hoofdpijn, brandend maagzuur, psoriasis en hartritmestoornissen.

Reageren