SBS 6 gaat mensen helpen in Je Leven op de Rit

In het programma worden gezinnen gevolgd die – al dan niet langdurig – een uitkering hebben. Sommige van hen worden dubbelhard getroffen doordat zowel vader als moeder geen werk hebben. De problemen stapelen zich op en de situatie is voor alle gezinsleden uitzichtloos. Samen met coach Edith van der Spek gaan zij intensief aan de slag. Ze worden door haar begeleid om zo uit het dal te klimmen en vol zelfvertrouwen een nieuwe start te maken met als ultieme einddoel een baan vinden. Je Leven op de Rit is dit voorjaar te zien bij SBS 6.

In Je Leven op de Rit worden gezinnen met een werkloze vader en/of moeder geholpen bij wie het maar niet lukt een baan te vinden. Deze mensen hebben weinig vertrouwen in de toekomst en een slecht zelfbeeld.

Hulp in alle opzichten
Coach Edith gebruikt haar expertise om diverse gezinnen intensief te begeleiden en weer aan het werk te helpen. Edith gaat een volle week dagelijks met het gezin aan de slag en confronteert ze met hun knelpunten. Wordt er te kritisch naar werk gezocht? Kunnen de financiën beter verdeeld worden? Ook raadpleegt ze mensen uit de omgeving van het gezin. Hoe zien zij de situatie? De periode met Edith moet uiteindelijk tot een omslagpunt leiden in het handelen en denken van de gezinsleden. Met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld gaan zij op sollicitatiegesprek, met als uiteindelijke doel een positieve afloop.

Je Leven op de Rit is een buitenlands format. Onder de titel The Fairy Jobmother was het bij Channel 4 in Engeland een succes.

Je Leven op de Rit is dit voorjaar te zien bij SBS 6.

Reageren