So Thijs

In het nieuwe programma So Thijs deelt Thijs Willekes (33) zijn beste beautygeheimen met kijkers en kandidaten. In acht weken laat hij zien hoe je met beauty en styling je beste 'ik' naar boven kunt halen. We vroegen de 'less-is-more'-goeroe om wat tips.

Dit is je eigen programma. Spannend?
"Positief spannend. Het was er eigenlijk wel tijd voor. Ik heb meegewerkt aan programma’s als Passion for fashion, Miss & Mrs perfect en LookingGood. Eindelijk heb ik mijn eigen ding waarin ik mezelf kwijt kan. Superleuk.

So Thijs is een magazine over mode, styling en beauty. Zo'n alles-in-één-programma dat zich met name richt op de jonge doelgroep was er nog niet."

Waarin verschilt So Thijs van programma's als LookingGood en Passion for fashion?

"In die programma's draaide het vaak om een make-over; in mijn programma is een van de items juist het tegenovergestelde: een make-under. We gaan de heel andere kant op.

Er zijn meiden met heel veel make-uptoestanden. We nemen een stap terug en kijken of ze er misschien mooier uitzien als ze iets natuurlijker door het leven gaan. Mannen vinden dat vaak mooier.

Als je een onrustige huid hebt, is een foundation of concealer een goede keuze. Maar als je een prachtig huidje hebt, waarom zou je jezelf dan vol smeren en eruitzien als een barbiepop?

Verder ga ik elke uitzending met een BN'er zitten. Op foto's zien ze er wel prachtig uit, maar zo worden zij natuurlijk ook niet wakker. Wat is hun beautygeheim? Tips & tricks van mediamensen. En in het item 'Vraag maar raak' beantwoord ik via de webcam vragen van kijkers."

Zitten die vrouwen wel op jouw hulp te wachten?

"Sommigen geven zichzelf op; anderen worden opgegeven. Iedereen heeft een bepaald beeld van zichzelf en denkt dat dit het mooiste is wat ze voor zichzelf kunnen bereiken.

We gaan mensen op straat vragen wat zij van de kandidaten vinden. Sommige dames die veel make-up dragen, zien er best leuk uit, maar worden dan eerder als geil wijf gezien dan als sexy vrouw. Misschien ontdekken ze dankzij dit programma hoe het ook kan."

Je gooit jezelf ook in de strijd?

"In de rubriek 'Thijs proefkonijn' ervaar ik hoe het is om bijvoorbeeld Botox te gebruiken. Het kan veel subtieler dan bij Marijke Helwegen of Meg Ryan. Ik heb bijvoorbeeld mijn lippen in laten spuiten. Niemand zag het, totdat ik het vertelde.

Ik vond dat ik het zelf moest ervaren om te weten hoe het voelt, ook om er dan iets van te mogen vinden."

Wat is de allerbeste beautytip?

"Accentueer de dingen die je mooi vindt aan jezelf en camoufeer je mindere punten."

Reageren