Songfestivalliefhebbers zien liedjesfestijn met angst en beven tegemoet

Het is nog maar de vraag of de zaal gevuld zal zijn tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. Vele liefhebbers durven niet uit angst voor een homohatende moslims.

De moslimfundamentalisten vinden het maar niks dat in buurland Azerbeidzjan een feestje is wat geliefd is bij een groot deel van de homoseksuele medemens. De weinig tolerante gelovigen stuurden een brief naar een Azerbeidzjaanse krant met een niet zo opbeurende inhoud: ' De krachten van Satan, geperverteerden en homoseksuelen moeten begrijpen dat ze niet zomaar naar ons land kunnen komen, waar rechtvaardige moslims hun bloed hebben gegeven. We zullen de krachten van Satan zeker aanvallen.'

Ongelovigen
Ook hetero's die Allah niet als hun redder beschouwen ontkomen niet aan de toorn van terroristen: ' Geen enkele veiligheidsmaatregel zal een ‘massagraf voor de ongelovigen kunnen voorkomen.' Gisteren hackte de groep ook al verschillende sites over het festival. Op de sites verscheen de tekst 'Er is geen plek voor homoseksualiteit in de islam.' De haat tegen anders geaarden zit duidelijk nogal diep.

Thuis
Het AD meldt nu dat door die verontrustende berichten een flink aantal liefhebbers besluit het liedjesfestival daarom maar veilig vanaf thuis te bekijken. De slogan van het Songfestival is dit jaar 'light your fire', nu maar hopen dat die tekst niet te letterlijk wordt genomen.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival is morgen om 21.00 uur op Ned. 1

Reageren