Spugen voor het goede doel

De Lama's zullen op 11 april een benefietoptreden geven in de Amsterdamse RAI, zo liet 'lama' Tijl Beckand maandag weten. Het improvisatietheater staat in dienst van Stichting Imani, dat de activiteiten van kindertehuizen in Kenia steunt. Ex-Lama Ruben Nicolai is niet van de partij: hij neemt afstand van het improvisatietheater.

Acht succesvolle seizoenen op televisie, een enorme verkoop van dvd's, meerdere theatertournees, een zoektocht naar een nieuwe Lama, een eigen single én een Televizier-ring gingen vooraf aan het uiteindelijke stoppen van De Lama's in 2008.

Voor het goede doel
De leden van het gezelschap verbonden zich tijdens hun succes aan een goed doel: de Stichting Imani.

De stichting is sinds 1992 intensief betrokken bij de ontwikkeling van kindertehuizen en bij voorlichtings- en preventieactiviteiten in Kenia.

De Lama's beloofden elk jaar een benefiet voor Imani te organiseren. Dat doen ze dit jaar onder hun oude naam, omdat ze daarmee eerder volle zalen trekken dan met hun nieuwe projecten.

Nieuwe spellen
Lama's Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge en BNN-presentator Patrick Lodiers zullen tijdens het optreden op 11 april vooral nieuwe, onbekende spellen spelen.

Reageren