Sterren Dansen Op Het IJs verslaat X Factor

Vrijdagavond is bij SBS 6 een nieuw seizoen Sterren Dansen Op Het IJs van start gegaan, en met succes: ondanks concurrentie van (de start van) X Factor bij RTL trok het programma ruim 1,4 miljoen kijkers, en dat is meer dan X Factor zelf trok. De kijkers van 'SDOHIJ' zagen vervolgens hoe kandidaat Tim Douwsma als eerste het programma moest verlaten.

De ruim 1,4 miljoen mensen staan volgens SBS voor een marktaandeel van 18,5% in de voor de zender belangrijke doelgroep van kijkers van 20 tot 49 jaar. In de doelgroep 6 tot 12 jaar behaalde het programma een marktaandeel van 39,5%, wat volgens SBS betekent "dat Sterren Dansen op het IJs een programma is voor de hele familie".

Op het hoogtepunt keken maar liefst 1,9 miljoen mensen. "Met deze mooie scores kent de nieuwe vrijdagavond van SBS 6 een goede aftrap", zo rapporteert de zender zaterdag. 

X-Factor
Bij RTL 4 had de talentenjacht X Factor ook een prima start, zij het niet zo sterk als STOHIJ. Op X Factor stemden 1,2 miljoen mensen af, en zij zagen bij de vernieuwde auditierondes vanuit de Heineken Music Hall weer een hele reeks wannabe-sterren afvallen. 

Stuntelende BN'ers
Aan STOHIJ doen dit jaar z
es mannelijke en zeven vrouwelijke bekende Nederlanders mee. Elke BN’er is gekoppeld aan een professionele ijsdanser van Holiday on Ice die hem of haar persoonlijk traint en begeleidt.

Aan het eind van elke liveshow valt er een koppel af op basis van stemmen van de kijkers thuis en het oordeel van de jury, bestaande uit Hein Vergeer, Sita, Marc Forno en Jayne Hamelink. 

Deelnemers nu
De twaalf overgebleven bekende Nederlanders laten zich komende vrijdag weer van hun beste kant zien, rechtstreeks vanuit Studio 22 in Hilversum. Dit zijn: Michael Boogerd, Remy Bonjasky, Danny de Munk, Sieneke, Beau van Erven Dorens, Kim Feenstra, Inge de Bruijn, Ralf Mackenbach, Vivian Reijs, Monique en Jenny Smit.

Bron kijkcijfers: Stichting Kijkonderzoek.

Reageren