Stopt Cowell met Britse X Factor?

Simon Cowell zou van plan zijn vertrouwde jurystoel in de Britse X Factor vaarwel te zeggen. Volgens de Britse krant The Daily Mail kan de wereldberoemde talentscout zijn programma's niet langer combineren en kiest hij er daarom voor te stoppen met de Britse versie van de door hem bedachte talentenjacht.

Volgens ingewijden is het Cowell te veel om deel uit te maken van zowel de Amerikaanse als de Britse versie. Zijn woordvoerder beweert dat er nog helemaal geen beslissing is genomen, maar de Britse roddelpers weet wel beter.

Gezondheid
Cowell zou de beslissing deels hebben genomen vanwege zijn gezondheid, waar zijn moeder eerder al haar ongerustheid over liet blijken. De tv-persoonlijkheid zou nauwelijks slapen en het veel te druk hebben.

Privéjet
's Werelds bekendste jurylid zou alles hebben geprobeerd om toch beide versies te kunnen combineren. Zo stelde hij voor om de Britse editie in januari 2012 te laten beginnen, maar dat voorstel werd afgewezen door het netwerk ITV. Wel boden ze hem een privéjet om tussen de twee landen te pendelen en opperden ze de mogelijkheid dat Cowell alleen aanwezig zou zijn bij de liveshows. Maar ook dat ging hem niet lukken.

Niet hetzelfde
Als de geruchten waar zijn, zal de vader van de show voor het eerst ontbreken achter de jurydesk in zijn thuisland. De verwachting is dat Cowell nu tegen het einde van het programma zijn opwachting zal maken en alleen aanwezig is bij de finale. Zo maakt hij toch nog een beetje deel uit van zijn eigen show.

Nederland
Voorlopig zit hij echter nog niet stil. In de tweede liveshow van onze eigen X Factor gaan de kandidaten vrijdag in Engeland op bezoek bij de gevreesde criticus. Ook R&B-legende R. Kelly maakt zijn opwachting in de show.

Reageren