Studio Sport brengt rechtstreeks verslag WK-loting in Brazilië

Wat worden de tegenstanders van Oranje in de groepswedstrijden op het WK voetbal volgend jaar in Brazilië? Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de ceremonie in het Zuid-Amerikaanse land.

Het is altijd weer een spannend moment: de loting voor het WK voetbal. Na twee jaar aan kwalificatie- en oefenduels weet Oranje vóór 19.00 uur tegen wie en waar het moet spelen in de groepsfase van het WK Voetbal in Brazilië in juni volgend jaar.

Geen groepshoofd

Vooraf is één ding al zeker: Nederland zal op het WK geen groepshoofd zijn. De positie van Oranje op de wereldranglijst is daarvoor te laag. Het lot kan de ploeg van Louis van Gaal daarom koppelen aan een topland uit het rijtje Spanje, Duitsland, Brazilië en Argentinië. Maar ook Uruguay, België, Italië en Colombia zijn groepshoofd en dus een mogelijke tegenstander.

Voetbaliconen

Bij de loting zijn acht legendarische spelers aanwezig uit landen die ooit het WK wonnen. Onder hen Zinedine Zidane uit Frankrijk, Mario Kempes uit Argentinië en de Duitser Lothar Matthäus.

Van Gaal

Louis van Gaal ligt er overigens niet wakker van dat Nederland niet als groepshoofd naar Brazilië afreist. 'Want in het verleden waren we dat wel, maar kwamen we alsnog in de groep des doods. Dus het maakt niet veel uit', zei hij eerder op een persconferentie.

Reageren