Susan Boyle sterker in haar schoenen

De eerste maanden na haar verschijnen bij de televisie-talentenjacht Britain's got talent, leed Susan Boyle (50) zwaar onder de overweldigende aandacht. Inmiddels kan het talent naar eigen zeggen omgaan met haar bekendheid en roem.

In de weken na de ontdekking van haar talent, had de destijds 49-jarige zangeres het zwaar. De voormalig-huismus moest worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis om te bekomen van alle media-aandacht en stress. Ze stortte in en had last van angstaanvallen.

Een klein, bang kind
In het Amerikaanse programma CBS Sunday Morning, zegt Susan stapje voor stapje te zijn gegroeid: "Ik was als een klein bang kind, maar ik ben niet meer de angstige persoon die ik was". Inmiddels is ze gewend geraakt aan de aandacht.

"Ik denk dat ik mensen vermaak. En ik inspireer veel mensen. Wat mensen me wel niet hebben geschreven over hoeveel ik hun geïnspireerd heb. Ik zou dat nog heel erg lang willen blijven doen."

Succes
Met zo'n 300 miljoen hits was haar optreden bij Britain's got talent het meest bekeken Youtube-filmpje van het jaar. Al gauw was ze wereldberoemd.

Susan heeft onder andere New York, Los Angeles en Japan bezocht en is in vele televisieprogramma's verschenen. Haar debuut CD, "I dreamed a dream," is tot zover 3,5 miljoen keer over de toonbank gegaan. Een wereldtournee staat in de planning.

Reageren