SYTYCD: nog maar twaalf…

De twaalf laatste kandidaten van So you think you can dance gaan vanavond weer flink aan de bak voor jouw stemmen. Vorige week namen we afscheid van Bruno en Noi en ook deze week zullen er weer twee kandidaten afvallen. Wie je vanavond helaas ook moet missen, is jurylid Dan Karaty...

Gelukkig sprak Televizier.nl's razende reporter GJ hem vorige week achter de schermen, en polste (onder meer) waar Dan deze zondagavond uithangt.

Hey Dan, waarom ben je er niet bij, deze zondagavond?

Dan: Ik ren vandaag de New York Marathon waar ik vier maanden voor heb getraind. Dus helaas moet ik een show missen, maar dat is wel de enige. Ik ren voor Fred’s Team – een goed doel dat geld ophaalt voor kanker onderzoek. Mijn doel is om het binnen drie uur en drie kwartier te rennen. Ik zal je laten weten of dat lukt!

Vorige week was je redelijk fel tegen Virgil en duidelijk teleurgesteld toen hij niet bij de laagste drie belandde. Waarom was dat?

Dan: Ik vond niet dat hij goed danste. Het is een toffe gast, maar hij was niet zo goed als de andere jongens in de top veertien. Dus het was niet eerlijk voor iemand om naar huis te gaan die beter danste dan hij.

Jullie als jury zonden vorige week Bruno en Noi naar huis. Voor het eerst dit seizoen ging er een koppel samen naar huis. Was dat bewust?

Dan: Eerlijk gezegd, zo kijken we er niet eens naar. Dat gebeurde gewoon. Ik denk wel dat het makkelijker is voor de andere koppels, omdat ze niet opnieuw aan een partner hoeven te wennen. Maar dat is alles.

Wat vind je van dit seizoen in vergelijking met het vorige seizoen en de rest van de wereld?

Dan: Vergeleken met vorig seizoen zijn de dansers als een geheel een stuk beter. We hebben volgens mij nog niemand gehad die echt eruit sprong zoals Timor vorig jaar, maar de dansers zijn erg sterk. Vooral de dames. Ik denk dat we zo maar een vrouwelijke winnares kunnen hebben dit jaar, wat uitzonderlijk is.

Kun je dat uitleggen? Want in Amerika en Canada gingen de dames het laatste seizoen allebei aan de haal met de prijs...

Dan: Hoe graag ik die meiden ook mag, maar ik vond niet dat zij het verdiende om te winnen. Ik denk niet dat het de juiste beslissing was. Niet dat ze niet goed waren, maar ze waren niet de beste dansers. Als je bijvoorbeeld kijkt naar seizoen drie in Amerika: Danny Tidwell was de beste danser en ik vond niet dat Sabra hem had moeten verslaan in de finale. Maar ik denk dat hier bij ons de vrouwen wel eens beter kunnen zijn dan de mannen...


Ondertussen begint in Amerika het zesde seizoen van SYTYCD met ’n nieuw decor en twintig nieuwe kandidaten. Wat kun je daar over zeggen?

Dan: De top twintig in Amerika is insane... Ik denk dat het tijd werd voor een nieuw decor. De choreografen werden zo moe van dat podium! Je kunt maar zo vaak iets opnieuw neerzetten op ’n podium en ik denk dat dit nieuwe decor ze nieuwe inspiratie geeft.

Heb je al favorieten bij SYTYCD US?

Dan: Daar kan ik nog niets over zeggen, haha. Behalve dat ik het altijd fout heb. Altijd als ik een favoriet heb gaat diegene er de volgende show uit...

Heb je nog dansstijlen die je zou willen zien de komende weken bij onze SYTYCD?

Dan: Ja, ik wil echt een paso doble zien! Die is zo krachtig en indrukwekkend. En ik kijk altijd uit naar een nieuwe HipHop Fast van Vincent, dat zijn echt ’n paar van de beste die we hebben in de show

En ga je nog choreografen uit Amerika of Canada naar onze show toe halen?

Dan: We hebben al gesproken met een paar choreografen. Vorig jaar hadden we natuurlijk al Mandy Moore en als er dit jaar in het schema van ’n buitenlandse choreograaf een gaatje ontstaat gaan we die zeker proberen hier heen te halen.

Vanavond dus geen Dan Karaty, maar Brahim en Roberto Da Costa nemen zijn plek in aan de jurytafel. Beiden ken je nog uit de auditie-afleveringen. Ook kan ik je alvast verklappen welke dansen de koppels gaan doen:

Angelo en Els - hiphop lyrical (soundtrack Amelie)
Michael en Suzanne - hiphop lyrical (Black Eyed Peas - Boom Boom Pow)
Kris en Shiobhian – Argentijnse tango (Adios Nonino Bandoneon)

Remy en Oona – rumba (Charles Aznavour – She)

Louis en Evelien – modern (Sam Brown – Stop)

Virgil en Saartje – jazz (Nelly Furtado – I’m Like a Bird)

De groeps-choreogafie is geïnspireerd door Michael Jackson. Afgelopen woensdag gaf de top twaalf al een voorproefje tijdens de wereldpremière van de film This is it in Tuschisnki. Ik kan je vertellen: dat zag er spectaculair uit! Maar dat zul je zondagavond vanzelf zien!

Hieronder bij 'Extra' vind je in ieder geval een sneak preview van het optreden! De kandidaten van SYTYCD dansten bij de première van de film This is it in Amsterdam. Kwaliteit is niet bijster goed, maar het is het enige beeldmateriaal van het optreden!

Reageren