Teamleider Greg Parker is nog steeds de held van ‘Flashpoint’

Waar zou de speciale eenheid van ‘Flashpoint’ zijn zonder teamleider en meesteronderhandelaar Greg Parker? Enrico Colantoni, de acteur achter Greg, heeft veel met hem gemeen.

De Strategic Response Unit (SRU) moet in deze aflevering van Flashpoint weer eens een lastig klusje klaren. De commando-eenheid van de politie, opererend in een stad die veel weg heeft van Toronto, rukt uit na een alarmerend telefoontje van een meisje. Zij meldde dat er een indringer in huis was met kwade bedoelingen. Als het team arriveert, is het kind verdwenen en ligt haar moeder bewusteloos op de grond. Kortom: ploegleider en vredestichter Greg Parker (Enrico Colantoni, zie foto), scherpschutter Ed Lane (Hugh Dillon) en profiler Jules Callaghan (Amy Jo Johnson) zijn te laat. Welk drama heeft zich hier afgespeeld, hoe vinden ze de dochter van het slachtoffer terug?

Behalve met deze zaak krijgt Greg Parker te maken met de terugkeer van zijn zoon Dean. Hij heeft hem tien jaar niet gezien. Ze zijn na de echtscheiding van Greg en zijn vrouw van elkaar vervreemd, omdat hij altijd met zijn werk voor de SRU bezig was. Kan hij nu wel tijd vrijmaken voor Dean, zit er nog muziek in hun relatie? Jack Knight speelt de rol van de verloren zoon. Het 17-jarige Canadese tieneridool is een van de sterren van Heartland, te zien op Nickelodeon. In deze serie hangt hij rond bij Amy’s paardenboerderij als probleemjongere Badger. Zijn oudere broer Matthew had vorig seizoen ook een gastrol in Flashpoint.

Respect en begrip
Enrico Colantoni (Greg Parker) is nog steeds de grote held van de Canadese actieserie, die bij Veronica wekelijks een half miljoen kijkers trekt. De kaalgeschoren acteur, sinds gisteren 49 jaar, stamt af van Italiaanse ouders. Hij diende het gezag eerder als sheriff in Veronica Mars. Zijn broer was dertig jaar politieman in Toronto. Enrico heeft geen moeite om zich te identificeren met zijn personage.

„Ik bemiddel in mijn privéleven al jaren tussen mensen, en dat gaat me goed af”, zegt hij lachend. „Als gescheiden man ben ik nog steeds goed bevriend met mijn ex-vrouw. Dat kan niet iedereen zeggen. Bij mij komen harmonie, respect en begrip op de eerste plaats. Ik vind het belangrijk om anderen niet zomaar te veroordelen, ook niet als ze op het eerste gezicht een slecht mens lijken te zijn. Dat is iets wat Greg en ik heel erg met elkaar gemeen hebben.”

Reageren