The Daily Show NL op gang

Vanaf maandag 31 januari komt Comedy Central met een Nederlandse versie van de Amerikaanse nieuwsshow The Daily Show, in ons land gepresenteerd door cabaretier Jan Jaap van der Wal. Drie weken lang zal Van der Wal elke maandag tot en met donderdag te zien zijn in de Nederlandse versie van deze Amerikaanse Comedy Central-show. Op vrijdag zendt de zender een compilatie van de week uit.

Jan Jaap schrijft zijn teksten samen met Owen Schumacher, Merijn Scholten, Sander van Opzeeland, Peter Pannekoek en Niels van der Laan. In de uitzending zal Jan Jaap worden bijgestaan door collega's Daniel Arends, Kees van Amstel en Bas Hoeflaak. Zij zullen als verslaggever voorbij komen.

The Daily Show – Nederlandse Editie is geen exact kopie van de Amerikaanse versie. "Het is meer een Nederlandse vertaling," zegt Van der Wal. "Zelfde idee, zelfde insteek, maar met Nederlands nieuws. We hebben iedere uitzending een gast die we langer spreken en onze correspondenten gaan op stap. Onze insteek zal comedy zijn, maar we zullen de emotie niet schuwen."

The Daily Show – Nederlandse editie wordt geproduceerd door Station CCCP, de productiemaatschappij van televisiebedrijf CCCP en Jan Jaap van der Wal.

The Daily Show – Nederlandse editie is vanaf 31 januari elke maandag t/m donderdag om 22.30 uur te zien op Comedy Central. Herhalingen zijn er om 00.50 uur en om 18.45 uur de volgende dag. Elke vrijdag om 22.30 uur is er een weekoverzicht.

Reageren