The Office eerder zonder Steve Carell

Zijn vertrek bij de successerie was al langer een feit, maar nu blijkt hij ook nog eens éérder dan gepland te vertrekken: acteur Steve Carell verlaat The Office al in april van 2011.

Eigenlijk zou zijn contract in mei aflopen, maar nu moeten de laatste vier op te nemen afleveringen van The Office (in Nederland te zien op Comedy Central) het dus ook al zonder de acteur stellen. 

Afscheid
Carell is al sinds april 2010 van plan om te stoppen met The Office.

Het in begin 2011 op te nemen seizoen draait dus ook helemaal om het vertrek van 'Michael Scott' bij het papierbedrijf Dunder Mifflin. Dat is wat lastig als 'Michael Scott' er dus de laatste vier afleveringen zelf niet meer bij is. 

Hoe de producenten dat op gaan lossen, is nog niet bekend. Steve Carell gaat echter door op het witte doek, als filmacteur. Dat doet hij al een tijdje vrij succesvol, zoals in de film op de foto bij dit artikel: Date Night, met comédienne en actrice Tina Fey. 

Huizen kopen
De Britse comedian Ricky Gervais stond aan de wieg van zowel de originele Britse versie van The Office als de Amerikaanse kopie. Hij zei in 2010 al over het op handen zijnde vertrek van Carell: "Ik geloof dat hij de juiste beslissing neemt. Hij heeft voldaan aan zijn contract en meer, nu is hij een grote filmster."

"Het zou een leugen zijn als ik hem vertel dat het beter is meer afleveringen te doen. Hij moet doorgaan, meer fantastisch werk doen, en elke keer als The Office wordt herhaald een huis kopen. Dat doe ik ook. Misschien koop ik weleens een huis naast hem. Dat zal hem leren."

Opvolger
het is nog maar de vraag of The Office na het vertrek van Carell óók stopt als serie. Men is namelijk naarstig op zoek naar een nieuwe 'Michael' voor het verhaal. Acteur Harvey Keitel wordt bijvoorbeeld genoemd als mogelijke opvolger. Maar op dat vlak is nog niets zeker. 

Reageren