The Vampire Diaries: vampieren en meisjes...

Wat moet schrijfster L.J. Smith er de pest in hebben gehad toen een paar jaar geleden de Twilight-hype in alle hevigheid losbarstte. De Twilight-films zijn namelijk gebaseerd op de gelijknamige boekenserie over de obsessie van een knappe tienervampier voor een schoolmeisje.

L.J. Smith schreef haar boeken, The vampire diaries, jaren eerder. Die gaan óók over de obsessie van een knappe tienervampier voor een schoolmeisje.

Nu is er echter de serie The vampire diaries, zondag voor het eerst te zien op Net 5.

Nina Dobrev (Elena)
De heldin is Elena Gilbert (Nina Dobrev). Ze heeft net haar ouders verloren bij een auto-ongeluk, haar broertje Jeremy kiest voor drugsgebruik om zijn gevoelens te onderdrukken en Elena doet haar best haar leven weer op orde te krijgen.

Ze probeert haar verdriet te verwerken door in haar dagboek te schrijven en de graven van haar ouders regelmatig te bezoeken. En laat ze net dán een enorme hunk tegen het lijf lopen. Door de komst van de nieuwe scholier Stefan Salvatore leeft Elena weer een beetje op.

Paul Wesley en Ian Somerhalder (Stefan en Damon)
Stefan Salvatore (Paul Wesley) is het donkere zwijgzame type met een geheim. Een flink geheim: Stefan is een vampier. Hij is op slag verliefd op Elena, en zij ziet hem ook wel zitten. Dan duikt Stefans slechte vampierbroer Damon (Ian Somerhalder) op, die ook zijn oog laat vallen op Elena.

Op het openingsfeest, bij de start van het schooljaar, leren Elena en Stefan elkaar iets beter kennen, als plotseling een meisje gevonden wordt met een levensgevaarlijke vampierenbeet.

Interview
Televizier vliegt naar Londen om te praten met de twee hoofdrolspelers, van wie één een vampier. Hieronder een samenvatting van het interview. Het hele interview is te lezen in de Televizier gids, editie 5. (Meer informatie onder het artikel.)


Kunnen jullie wat meer over je personages vertellen?

Nina: "Elena is een tienermeisje dat gedwongen wordt snel op te groeien. Ze krijgt in één klap nogal wat verantwoordelijkheid, omdat haar ouders overlijden. Ze moet ook voor haar broertje zorgen, die verslaafd is aan drugs. Dan ontmoet ze Stefan, die vooral een leuke jongen lijkt. Ze voelt zich heel erg tot hem aangetrokken. Er is chemie tussen die twee. Waarschijnlijk omdat ze allebei te maken hebben gehad met dood en verlies.”

Paul: "Ik ben 160 jaar oud en zit in het lichaam van een jonge man. Ik ben hopeloos verliefd op Elena. Zij is mijn enige hoop op een ‘normaal leven’. Ik haat het vampier te zijn, lig constant met mezelf in de knoop."

Wat vind je interessant aan de rol van tienervampier?

Paul: "Alles. Stefan is zo complex. Het komt zelden voor dat je een rol krijgt aangeboden van een perso- nage dat 160 jaar oud is, dat zich moet voordoen als een tienerjongen. Hij is zo op zichzelf en zo gekweld. Van zo’n type kun je wat maken als acteur. De meeste personages zijn niet zo diepgravend.”

Waarom moet Nederland naar deze serie kijken?

Paul: "Als je houdt van mooi gefilmde, goede plots die spannend, eng, grappig én romantisch zijn, is dit de serie voor jou.”

Kunnen volwassenen zich er ook aan wagen?

Nina: "Ik krijg regelmatig van ouders van fans te horen, dat ze in eerste instantie naar de serie keken om te zien of hij wel geschikt was voor hun kinderen, en nu ook niet meer kunnen stoppen met kijken. Dus dat zit wel goed.”

Reageren