Toch een vervolg op 't Schaep met de Vijf Poten

29 januari 2012 14:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Lang was onduidelijk of er een vervolg zou komen op de succesvolle reeks. De koek leek op, maar nu keert de fleurige cast al zingend en dansend terug naar de Jordaan.

Het begon natuurlijk allemaal in de Amsterdamse Jordaan, met de klassieke tv-serie die in 1970 nog de Gouden Televizier-Ring won. Maar aangezien de KRO alle opnames vernietigd heeft, op een paar liedjes na, was een remake niet meer dan terecht. 

Terugkeer
Onder aanvoering van schrijver Frank Houtappels deelde de moderne cast in 2006 lief, leed, grapjes en liedjes met elkaar in een fleurige jaren '60-setting. Daarop volgde 't Vrije Schaep (op een camping) en 't Spaanse Schaep (inderdaad, in Spanje). Lang bleef in nevelen gehuld of er een nieuw seizoen zou komen. De inspiratie leek op, tot nu toe dan.

Jordaan
Het was al eerder bekend, maar Loes Luca, een van de hoofdrolspelers, bevestigde in het tv-programma Opium opnieuw dat er nog een nieuw seizoen komt. Ze onthulde dat ze teruggaan naar hun oude stek, de Amsterdamse Jordaan. “Daar zijn we heel blij om, we willen graag met z’n allen in het café zitten." 

Nieuw
Er zou sprake zijn van twee nieuwe personages. De moeder van Lukas Blijdtschap (Marc-Marie Huijbregts) zou opduiken. En in het kindje van Lena Braams (Georgina Verbaan), die in het vorige seizoen in Spanje al zwanger was. 

Opoe
Het is maar de vraag wat er met Opoe gaat gebeuren. Het personage van Carry Tefsen ging dood in het vorige seizoen. Maar de actrice meldde al eerde dat ze graag van de partij is. Daar zal dan wel een verhaaltechnische truc aan te pas moeten komen.

Hit
Met gemiddeld 2,4 miljoen kijkers was 
t Spaanse Schaep vorig seizoen een ongekende hit.

Meer over