Touchscreen NOS valt in goede aard

De NOS is tevreden over de uitzending Nederland Kiest van afgelopen woensdagavond. De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen werden door Rob Trip op dynamische wijze gepresenteerd via een modern touchscreen. Gemiddeld keken bijna 1,3 miljoen mensen naar de verkiezingsuitslag.

Dat is meer dan vorig jaar, toen gemiddeld 1,2 miljoen mensen naar de uitslagen keken. Op het hoogtepunt van de avond (rond 22:45 uur) keken er volgens de NOS 2,2 miljoen mensen naar Nederland 1.

Concurrentie was er met name van de commerciële zender SBS 6, waar het oefeninterland tussen Nederland en de Verenigde Staten werd uitgezonden. Bijna 1,9 miljoen kijkers zagen Oranje met 2-1 winnen in de Amsterdam ArenA.

Touch de toekomst?
Gebruik van het touchscreen viel bij zowel de NOS als de kijkers in goede aard: "Het nieuwe touchscreen uitslagenscherm dat gisteren door de NOS voor het eerst werd gebruikt om de uitslagen te presenteren, maakte indruk", aldus de NOS. "Onder andere via Twitter kwamen veel reacties binnen op de dynamische manier waarop de uitslagen werden verzorgd."

Reageren