TV-vakprijs voor TV-publieksprijs

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2009 heeft maandagavond een Beeld en geluid Award gewonnen in de categorie Amusement Showprogramma.

De Beeld en Geluid Awards zijn de enige televisievakprijzen in Nederland, die door vakgenoten aan vakgenoten worden toegekend voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse TV-programma's.

Ook wordt jaarlijks de Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt.

Nominaties
Het was maandag de vierde keer dat deze Nederlandse televisievakprijzen werden uitgereikt. 

De AVRO was drie keer genomineerd. In de categorie Amusement met 71 graden Noord en in de categorie Amusement Showprogramma's zelfs twee keer: Het Gouden Televizier-Ring Gala en het Musical Awards Gala 2010.

Voortzetten
Willemijn Maas, Algemeen directeur AVRO: "Ik ben bijzonder trots op het feit dat de AVRO een Beeld en geluid Award, de televisievakprijzen van Nederland, voor het Gouden Televizier-Ring Gala heeft gewonnen."

"Ik wil de programmamakers en presentatrice Chantal Janzen dan ook graag feliciteren met het behaalde resultaat en ik ben ervan overtuigd dat we deze kwalitatieve lijn het komende jaar kunnen voortzetten."

Oeuvre
Komiek André van Duin ontving maandag de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010.

De nationale grapjas krijgt de vakprijs vanwege "zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie", aldus het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ook werd een portret van Van Duin opgenomen in de Wall of Fame in het pand van het instituut in Hilversum.

Reageren