Twan Huys over College Tour

Een gesprek met Twan Huys, de maker én bedenker van College Tour, een talkshow met prominenten voor studenten. "The sky de limit. Als je maar hoog genoeg inzet, scoor je ook hoog."

Verandert er iets vanaf januari?

"Ja, we hebben gekozen voor een andere formule omdat we vijf dagen achter elkaar opnames hebben. Het is dan onmogelijk om elke avond gasten van het allergrootste kaliber te hebben. Elke uitzending heeft een thema. Het proces tegen Wilders, de vraag welke ruimte de kroonprins moet krijgen als hij koning wordt bijvoorbeeld. Niet de gast, maar het onderwerp staat centraal."

Je hebt tot nu toe zestien afleveringen gemaakt. Wie was het leukst?

"Die vraag heb ik me tijdens het samenstellen van mijn boek [Meesters, red.] ook gesteld. De uitzending met Madeleine Albright was een genot, maar ook John Malkovich, Joop van den Ende, Johan Cruijff, Prinses Irene en Rem Koolhaas waren topgasten. Ik kan niet één naam noemen zonder de rest gigantisch tekort te doen."

Waardoor is het programma zo populair?

"Vooral door de wisselwerking tussen de studenten en de gasten. Regelmatig komt een student met een steengoede vraag die ik zelf niet had bedacht en de gasten zijn naar zo'n groep jonge mensen veel opener in hun antwoorden dan naar de media."

Hoe krijg je al die gasten zover?

"Wij Nederlanders zijn vrij nuchter, maar door mijn tijd in de Verenigde Staten heb ik geleerd dat the sky de limit is. Als je maar hoog genoeg inzet, scoor je ook hoog. Nu ben ik ervan overtuigd dat er geen onbereikbare gasten zijn. We sturen met onze interviewaanvragen nu ook dvdtjes mee en dan is het leuke pr als je gasten als de Dalai Lama, Jesse Jackson en Steve Ballmer al hebt weten te strikken."

Reageren