Uri & co ontmaskert bij RTL 5

Vanaf zondag 18 april zendt RTL 5 het programma Mentalisten ontmaskerd uit. In zes wekelijkse shows onthult een professionele mentalist de geheimen achter de trucs van zijn collega's. Eindelijk komen we erachter hoe bijvoorbeeld mentalist Uri Geller al dat bestek buigt bij concurrent SBS 6.

Al honderden jaren worden we beetgenomen door illusionisten die op een fenomenale manier gebruik weten te maken van intuïtie, hypnose, psychologisch inzicht, illusies en geheugentechniek. Mentalisten ontmaskert belooft de techniek achter de trucs bloot te leggen.

Niets bovenaards
Er komt natuurlijk meer bij kijken dan concentratie en mentale kracht om vorken en lepels te buigen. En hoe weet een mentalist bij Russiche roulette steeds weer de dans te ontspringen? "Er komen in elk geval geen buitenaardse krachten aan te pas. Zo veel is mij duidelijk geworden nadat ik heb gezien wat er is gemaakt", zegt een woordvoerster van RTL in De Telegraaf.

TiTa Tovenaar
Producent Global Star Media heeft hoge verwachtingen van het nieuwe programma. "Mentalisten ontmaskerd is een unieke show, die veel teweeg zal brengen in Nederland en veel kijkers zal verrassen." De mentalist die zijn collega's ontmaskerd, weigert natuurlijk om zich bekend te maken. Hij gaat schuil onder de codenaam TiTa Tovenaar.

Geen oorlog
Een woordvoerdster van RTL zegt in De Telegraaf dat er geen kwade opzet is tegen concurrent SBS 6 en hun show De nieuwe Uri Geller. "Die mentalist (TiTa Tovenaar, red.) heeft zichzelf gemeld. En wij vonden het interessante televisie. Ik zie het dus niet als een oorlogsverklaring aan Uri Geller of SBS."

Reageren